Korh – Kyllästymä

Kittilästä kotoisin oleva on julkaissut hiljattain toisen albuminsa ”Kyllästymä”. Korh on alun perin Ville Korhosen (laulu, kitara) artistinimike, jolla hän on tehnyt musiikkia vuodesta 2008 asti. Pidän siitä, että voin tutustua itselleni uusiin bändeihin ja tämä oli jälleen minulle yksi niistä.

Huomaan levyn alkavan aika sekavasti, enkä ota heti selvää mihin tyyliin nyt ollaan menossa. Musiikki tuntuukin olevan aika monen tyylin sekoittelua. Välillä en meinaa huomata kappaleen vaihtumista ollenkaan, kun taas välillä luulen sen vaihtuneen ja huomaankin kuuntelevani vielä samaa raitaa. Musiikki on pääosin rauhallista, mutta välillä saavuttaa menevämpiäkin hetkiä, joita olisi mielestäni voinut olla levyllä 90% enemmän. Levy jää kokonaisuudessaan muutamia hetkiä lukuun ottamatta aika keskivertoiseksi vedoksi, enkä löydä yhdenkään kappaleen yltävän toisen yläpuolelle. Lisäksi kappaleet ovat jokainen aika pitkiä ja toivon kappaleen vaihtumista useassa kohdassa jo kappaleen puolivälin kohdalla. ”Kyllästymä” on kyllästyttävä ja useamman kuuntelukerran vaatiessa vieläkin kyllästyttävämpi.

Monipuolisuus on toki hieno asia, mutta mielestäni tässä kokonaisuudessa jotenkin sekava. Lisäksi ylitsepursuava suomipop- ja välillä iskelmätyylikin saa hyvätkin kohdat levyltä unholaan. Yhdistelmä mies ja kitara yleensä kyllä toimii, ja mikä ettei tätä voisi kuvitella kuuntelevansa jossain pubissa istuessaan taustamusiikkina. Tälle julkaisulle löytyy varmasti oma kuulijakuntansa muuallakin, mutta itse vaihdan ennemmin levyä. Levy on niin sanotusti ”ihan kiva”, muttei niin kiva, että sitä juuri kuuntelisin jatkossa.

Arvosana:

6-/10

Kappalelista:

1. Kyllästymä
2. Myrkky
3. Uidaan
4. Haaksirikko
5. Kala
6. Auringot
7. Alitaju
8. Tuhkalaulu

Bändin sivuille pääset tästä.

Kommentoi julkaisua