(c) Salla Flinkman

Kormus ja Pauli Hanhiniemi yhdistivät voimansa

Kirjoittanut Niko Kuusela - 7.6.2020

Tamperelainen suomirock-yhtye Kormus julkaisi uuden singlen perjantaina 5. kesäkuuta. Kappale on nimeltään ”Tennarin tähti”, ja sen sanoituksesta vastaa Pauli Hanhiniemi.

”Olemme esiintyneet Paulin kanssa muutaman kerran ja puhuimme yhteistyöstä jo vuonna 2014 ensimmäisen albumimme kohdalla. Nyt saimme häneltä tekstin, jonka totesimme olevan aivan Kormusta. Sävelsin kappaleen ja katsoimme yhdessä, että teksti ja melodia istuvat hyvin yhteen. Pauli hyväksyi näkemyksemme kappaleesta ja laittoi vielä viestiä perään, että täydellistä tuli”, kertoo Kormuksen laulaja-kitaristi Anton Äikäs.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Myös tuottajan ja äänittäjän paikalta löytyy Kormukselle uusi mies, -yhtyeestä tuttu Jari Latomaa.

”Päätimme heti edellisen pitkäsoiton julkaisun jälkeen ottaa selvää, mitä miehellä on meille tarjota. Jari on tehnyt aiemmin yhteistyötä muun muassa Uniklubin ja White Flamen kanssa, eli yhtyeiden, joita on pyörinyt jokaisen Kormus-muusikon levylautasella. Tämä single on ensimmäinen yhteistyömme tulos. Hän onnistui löytämään yhtyeestämme taas jotain uutta niin soundissa kuin soittajinakin”, jatkaa Äikäs.

Uusi single julkaistiin kaikissa suoratoistopalveluissa. Samana päivänä starttasivat myös yhtyeen kesäkeikat. Ajantasainen keikkalista löytyy yhtyeen kotisivuilta.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

Singlen kansi henkii yhtyeen tee-se-itse-henkeä. Kansi on kuvattu keskellä yötä yhtyeen jäsenen takapihalla katulampun loisteessa. Kantta koristava Kormus-tennari on aito, ja niitä löytyy maailmasta tasan kolme paria.