Korn – The Serenity Of Suffering

Uusimmalla ”The Serenity of Suffering” -albumillaan nu -metallin pioneeri Korn palaa kaiken maailman kokeilujen jälkeen osittain juurilleen, kuitenkaan monien mielestä musiikillisia hairahduksiaan unohtamatta. Levyllä on enemmän sitä vanhaa Kornia kuin kokeiluja, joita yhtye teki ”The Path Of Totality” -abumilla, mutta mukana on edelleen myös niitä uusimpia elementtejä.

Albumin mieleenpainuvin biisi on levyn avausraita, ”Insane.” Biisi rullaa alkusekunneista lähtien hyvin reippaasti, ja suorastaan täräyttää albumin käyntiin. Miinuspuolena toki sitten on se, että kun se tykein biisi on ensimmäisenä, saattaa levyn fiilis loppua kohden laskea kuin lehmän häntä, mutta tämähän on vain ja ainoastaan kuuntelijan korvassa.

Albumin toinen biisi on ”Rotting in Vain” joka julkaistiin levyltä ennakkoon ensimmäisenä. Lisäksi albumilla on toki mukana ”A Different World” jossa vierailevana tähtenä on Slipknotin Corey Taylor.

Levy etenee ikään kuin omalla painollaan sen suurempia tunteiden myllerryksiä herättämättä, mutta itse ainakin heräsin seitsemännen biisin kohdalla. ”Everything Falls Apart” on mukavan melodinen raskautta unohtamatta, melkein jopa täydellinen ”Insanen” lisäksi.

Vaikka albumilla on yksi bonusbiisikin, itse albumi kestää vain nelisenkymmentä minuuttia, joten ”The Serenity Of Suffering” on suhteellisen lyhyt albumi, mutta onneksi voi aina painaa uudelleen play -namiskaa. Albumi ei ehkä ole ihan niin hyvä kun se olisi voinut olla, mutta parhaimmasta päästä kuitenkin. Kyllä tätä kehtaa kuunnella viikkotolkulla putkeen ihan kevyesti.

8.5/10

KaaosZine levytKappalelista:
1. Insane
2. Rotting In Vain
3. Black Is The Soul
4. The Hating
5. A Different World (feat. Corey Taylor)
6. Take Me
7. Everything Falls Apart
8. Die Yet Another Night
9. When You’re Not There
10. Next In Line
11. Please Come For Me

Kirjoittanut: Sarita Kotkavalkama

Kommentit