Korn-yhtyeen Jonathan Davis muistelee työtään ruumishuoneella ennen muusikon uraansa: ”Ruumiita oli jopa keittiössäni”

Kirjoittanut Suvi Seppänen - 1.12.2022

Kornin keulakuva Jonathan Davis on muistellut tuoreella ”Sing For Science”-podcastin jaksolla erikoista ajanjaksoa elämässään: hän työskenteli 17-vuotiaana ennen muusikonuraansa ruumishuoneella. Davisin asunto sijaitsi ruumishuoneen yhteydessä ja toisinaan ruumishuoneen varsinaisten tilojen ollessa ääriään myöten täynnä alkoi ruumiita olla myös asuintiloissa. ”Ruumiita oli jopa keittiössäni”, kertoo Davis podcastissa. Myöhemmin kokemus inspiroi Davisin kirjoittamaan Kornille kappaleen ”Dead Bodies Everywhere”.

Davis pohdiskelee podcastissa, ettei ruumiinavausten tekeminen niin nuorena ollut hyväksi hänen mielenterveydelleen:

”Minun ei olisi pitänyt tehdä ruumiinavauksia 17-vuotiaana. Minun ei olisi pitänyt nähdä niitä asioita, koska se todella sekoitti pääni. Näin painajaisia todella pitkään. Minun piti työstää monia asioita päässäni, koska altistuin niin kammottaville asioille niin nuorena. Mutta eihän kukaan tiennyt silloin ja nautin työstä. Mutta näin asioita, joita minun ei olisi pitänyt nähdä.”

Davisin lisäksi podcastissa vierailee populaaritiedekirjailija Mary Roach, joka kertoo omasta työstään niin sanotuilla body farmeilla, joissa tutkitaan muun muassa ruumiiden hajoamisprosessia. Jakson aikana käy ilmi, että Roach ja Davis ovat opiskelleet samassa collegessa.

”Sing For Science” on tiedettä ja musiikkia yhdistelevä podcast, jossa muusikot keskustelevat tutkijoiden kanssa tieteestä ja siitä, kuinka se kytkeytyy heidän kuuluisimpiin kappaleisiinsa. Podcastin on luonut ja sitä juontaa muusikko Matt Whyte. Davisin ja Roachin tähdittämän jakson pääset kuuntelemaan tästä:

Luetuimmat

Uusimmat