Kornin Brian ”Head” Welch: ”Olemme innoittaneet monia meitä suurempia bändejä, mutta myös surkeita yhtyeitä”

Kirjoittanut Suvi Seppänen - 26.2.2021

Yhdysvaltalaisesta metalliyhtye Kornista tunnettu kitaristi Brian ”Head” Welch kertoo tuoreessa Metal Hammerin haastattelussa pitkästä urastaan muusikkona. Sivuprojektinsa Love And Deathin kanssa juuri albumin nimeltä ”Perfectly Preserved” julkaissut Head toteaa Korn-yhtyeen olleen viimeisiä supersuosiota nauttineita metalliyhtyeitä, joiden musiikkivideoita näytettiin MTV:ssa ja joiden albuminjulkaisua odotettiin kuin kuuta nousevaa. Head myös kertoo Kornin olevan otettu yhtyeistä, joita he ovat innoittaneet:

”Olen ylpeä yhtyeistä, jotka ovat seuranneet jalanjälkiämme ja kehittäneet soundiamme eteenpäin – katso vaikka Slipknotia ja Linkin Parkia! Rakastan molempia yhtyeitä, ja he veivät meidän tekemäämme täysin uusiin suuntiin. Joten olemme innoittaneet monia meitä suurempia bändejä, mutta myös surkeita yhtyeitä. Sitä on pidettävä saavutuksena!”

Lisäksi Head kertoo haastattelussa mietteitään hetkessä elämisestä, elämänmittaisesta oppimisesta ja siitä, kuinka ei osaa edes kuvailla Kornin soundia. Jälkimmäisestä aiheesta hän kertoo näin:

”Otimme vaikutteita kaikenlaisesta musiikista – metallista, punkista, industrialista, hiphopista – ja yhdistimme ne ensimmäisellä albumillamme. Iskimme jotenkin saumaan, jossa ihmiset etsivät jotain uutta ja aika oli oikea. Jonathan koki niin paljon tuskaa elämässään, ja hänen oli saatava purkaa se, siihen me keskityimme. Emme tienneet, millaista se tulisi olemaan. Ihmiset eivät ensin pitäneet tyylistämme; olimme kummajaisia, mutta aloimme saada huomiota, jätimme lähtemättömän jäljen metallimusiikin historiaan ja olemme ylpeitä siitä. Uskoinko silloin, että minulta kysyttäisiin tästä asiasta? En hitossa!”

Koko haastattelun pääset lukemaan Metal Hammerin sivuilla.