Koronarajoituksia aletaan purkaa: ”Tapahtuma-alan ahdinko on otettu nyt huomioon”

Kirjoittanut Joonas Arppe - 21.4.2021
Kuva: Ville Tarhala

Pääministeri Sanna Marinin hallitus piti keskiviikkoaamuna tiedotustilaisuuden, jossa se tiedotti hyväksyneensä koronarajoitusten purkamista koskevan suunnitelman kesälle 2021.

Marinin mukaan suunnitelmaa päivitettiin ja täsmennettiin ”lukuisten viime viikon aikana saatujen kommenttien” pohjalta, viitaten tapahtuma-alan toimijoiden ulostuloihin koskien Tuskan, Ruisrockin, Ilosaarirockin ja Provinssin peruuntumista epävarman ilmapiirin yhä varjostessa kulttuurialan toimintaa.

”Tapahtuma-alan ahdinko on otettu nyt huomioon” kertoi tiede- ja kulttuuriministeri Annika Saarikko. ”Rajoitusten purun on tunnuttava oikeudenmukaiselta, matkailuala on kärsinyt pandemiasta merkittävästi.”

Tavoitteena on mahdollisuus tapahtumien järjestämiseen sisä- ja ulkotiloissa perustason alueilla enintään 50 hengen yleisöille; urheilutapahtumissa osallistujamäärä voisi olla isompi, mikäli turvallisuudesta pidetään huoli. Kahden metrin turvavälien noudattamisesta ulkotiloissa on tarkoitus luopua kesäkuussa.

Yli 50 hengen tapahtumien järjestämisestä päätetään huhti-toukokuun vaihteessa. Saarikko kommentoi:

”Tämän hetken tilanteen mukaan voidaan myös isompia tapahtumia järjestää ainakin loppukesästä. Edellytyksenä on, että turvajärjestelyistä pidetään tarkkaa huolta.”

Saarikko kertoo myös tapahtuma-alaa koskevan takuutuen olevan hallituksen suunnittelussa, ja keskustelun ylimääräisten tapahtuma-alan tukien myöntämisestä jatkuvan:

”Sovitaan raamit kulttuuri- ja tapahtuma-alan ylimääräiselle tukemiselle, toivottavasti siitä pääsemme tiedottamaan jo tänään.”

”Toivottavasti jo tänään voidaan kertoa tästä lisää tietoa”, Marin lisää.

Luetuimmat

Uusimmat