Koronavirus teki Nightwishin henkilökunnasta hetkellisesti työttömiä mutta suomalainen sisu puski esiin: hetken miettimisen jälkeen syntyi projekti Crewish, joka teki bändin hiteistä omat versionsa

Maaliskuun puolivälissä viihdeteollisuus koki kovia kun tieto koronaviruksesta alkoi levitä pitkin maailmaan ja monet valtiota julistivat poikkeustilan. Kotimaisen sinfonista metallia soittavan Nightwishin oli määrä aloittaa maaliskuussa uusi maailmankiertue, jonka piti alkaa Kiinasta ja sisältää kaiken kaikkiaan 80 keikkaa tänä vuonna. Valitettavasti noista keikoista on suuri osa jo peruuntunut ja maailman tilanteen vuoksi kukaan ei osaa sanoa varmaksi koska suuret bändit pystyvät soittamaan massiivisia kiertueita maailmassa. Tilanne sai varmasti aikaan ensin voimattomuuden tunteen bändissä ja sen henkilökunnassa, mutta sitten tuo jo legendaksi muodostunut suomalainen sisu astui esiin.

Näin kävi myös Nightwishin crew:lle, joka ei jäänyt tuleen makaamaan, vaan otti ja päätti tehdä itse asialle jotain. Ja näin toukokuun puolivälin jälkeen syntyi idea, josta tuli projekti ”Crewish”. Tämän tarkoituksena oli tehdä Nightwish hiteistä omat versiot ja toivoa, että julkaistava levy voisi tuoda ryhmälle edes pientä helpotusta talouden romahdettua.
Soitto Tuomakselle ja manageri Ewolle löivät lopullisen niitin touhulle ja työt aloitettiin välittömästi. Nyt 2.5kk työn tuloksena olemme saaneet julkaisun ”Unemployed Blacksmiths” (suom. ”Työttömät Sepät”) valmiiksi ja ennakkotilauksia voi tehdä : shop.nightwish.com -verkkokaupasta.
Kaikki työt on tehty talkoo periaatteella ja myynnistä saatavat tulot menevät lyhentämättöminä Nightwishin 12 henkiselle henkilökunnalle.

Seuraavassa Tuomas Holopaisen saatekirje äänitteestä:

”Peculiar times spawn peculiar ideas, and that`s exactly what our beloved crew has been up to lately! ”Crewish – Unemployed Blacksmiths” features their interpretations of five Nightwish songs, everything played, sung and recorded by them, and it`s something guaranteed to put a big smile on your face.

Our branch of industry has been struck hard by the recent events, and if you wish to support our crew in a tangible way, please join us and get your copy of this once in a lifetime – product now.
All the profits from this album will go directly to our technicians, the band or the record label will not touch a cent.
Thanks, and stay safe everybody.”

– Tuomas Holopainen

Crewish kiittää seuraavia tahoja äänitteen mahdolliseksi tekemisestä:

Nightwish
AMS Oy Ltd
Toxic Angel / Janne Pitkänen
Finnvox Oy / Mika Jussila
TDTC Ltd Oy / Ewo Pohjola
Nightwish shop / Jukka Nevalainen
Siikapirtti- Mieronvirta Oy / Vesa Jämsen
Nokian Panimo / Minna Kolmonen

-Kimmo Ahola, Nightwish FOH / Crewish

Kommentoi julkaisua