Korpiklaanilta uusi biisi ja tuen osoitus Ukrainalle

Kirjoittanut Johanna Pakarinen - 26.8.2022

Kotimainen folk metal -suuruus Korpiklaani on julkaissut tänään uuden ”Krystallomantia”-nimisen singlen. Biisi on tuen osoitus Ukrainalle ja se kertoo sodan mielettömyydestä ja muusikon surusta sotaa kohtaan.

Nyt julkaistun kappaleen sanat on kirjoittanut Korpiklaanin nokkamies Jonne Järvelä. Kansitaiteessa on sodan aikana ikoniseksi noussut kuva, jossa lapsi keinuu pommitetuksi tulleen raunioituneen asuinrakennuksen edessä, ja oikealla puolella kuvataan Ukrainan kansallissymbolein sitä, mitä Ukraina on: Sininen taivas auringonkukkapellon yllä. Väritys on Ukrainan lipun sininen ja keltainen.

Krystallomantia tarkoittaa tulevaisuuden tai muiden salattujen asioiden katsomista kristallipallon tai muiden heijastavien tai läpikuultavien välineiden avulla. Uuden biisin Korpiklaani pääsee ensiesittämään livenä heti tänään Puolassa järjestettävässä hyväntekeväisyyskonsertissa, joka järjestetään Ukrainan hyväksi.

Rockowa Noc -festivaalit järjestetään Rzeszowin kaupungissa, joka on saanut Ukrainan presidentti Zelenskyiltä virallisen tunnustuksen massiivisesta avustaan: noin 200 000 tuhannen ihmisen kaupunki on ottanut huomaansa jopa 80 000 sotaa paennutta ukrainalaista. Voit kuunnella kappaleen tästä:

Rockowa Noc -festivaalista on luvassa myös striimi YouTuben kautta mutta tätä artikkelia kirjoitettaessa tuota striimiä ei ainakaan vielä löytynyt.