(c) Janne Juntunen

Korpitulen kakkoslevy tarjoilee tunnelmallisen synkkää black metalia

Kirjoittanut Niko Kuusela - 14.8.2022

Korpitulen tunnelmallinen black metal -nostalgia on ottanut askeleen aggressiivisemman ja synkemmän tulkinnan suuntaan hiljattain julkaistulla ”As Infinite Shadows of the Nightsky” -kakkoslevyllä. S. Korpitulen (Iku-Turso, Khanus ja Wrathage) yksin luomassa teoksessa on yhä kuultavissa niin ”The Ancient Spells of the Past” -debyytin hypnoottiset ja unenomaiset sävelet kuin black metalin perintökin.

Levy julkaistaan syksymmällä myös CD:nä sekä kasettina, ja vastikään upeana painoksena avattavilla kansilla ilmestyneen esikoisalbumin tapaan vinyyliversio seuraa myöhemmin ensi vuoden puolella.

”Yön palot taivaalla ja ikuisuuden laajat varjot syleilevät meitä, kun kuulemme kuiskauksien loppumattomat kaiut ja jaloissamme pyörii nostalgian sakea savu. Tunnemme aikakausien menetetyn surun, josta ei koskaan ole puhuttu, kun alkuaikojen noidat kerääntyvät ympärillemme ikiaikaiseen kehäänsä. Loitsu lausutaan ja sankarimme syöksyy suden muodossa läpi porttien epäpyhille maille – aurinko ei tule enää nousemaan…” S. Korpituli maalailee levyn sisällöstä.