Kosmista avaruusrockia ja progressiivista psykedeliaa: kotimaisen Polymoonin ensisingle ”Malamalama” kuunneltavissa

. Kuva: Kalle-Erik Kosonen

Tamperelainen Polymoon on julkaissut ensimmäisen singlensä, joka kantaa nimeä ”Malamalama”. Yhtye soittaa psykedeelistä rockia, jossa on mukana aineksia muun muassa progesta ja avaruusrockista.

Polymoonin peruselementtinä on loputtomat sooniset heijastukset yötaivaalla, murskaavat fuzz-kitara ja aaltoilevat syntetisaattorit. Koko entiteetin selkärankana toimii symbioosi monimutkaisten rumpukuvioiden ja sykkivän bassokitaran kanssa”, yhtye kuvailee musiikkiaan.

Yhtye on aikeissa julkaista debyyttialbuminsa ”Caterpillars of Creation” 4. syyskuuta Svart Recordsin kautta. Näin bändi kuvailee levyään:

”Caterpillars of Creation on eksistentialistinen teos, joka kertoo yrityksestä kiivetä elämää kuvastavalle, maailmankaikkeuden keskellä sijaitsevalle vuorelle, jonka huipulla odottaa valaistuminen ja vapautuminen fyysisestä maailmasta. Tälle vuorelle joku kiipeää aina ensimmäistä, joku viimeistä kertaa. Caterpillars of Creation käsittelee todellisen itsensä ja meitä ympäröivän maailman syvimmän olemuksen etsimistä.”

Myös muun muassa Oranssi Pazuzusta tunnettu Jun-His, joka osallistui albumin tuottamiseen, tarjoaa oman asiantuntijanäkemyksensä Polymoonin musiikista:

Polymoon on uusi avoinmielinen joukko nuoria maageja Suomen ja Tampereen räjähtävässä psykedeelisen rockin skenessä. Bändin rikas ja värikäs soundi tuo pöytään raikkaita ja kauniita ideoita, ja ne tarjoillaan sellaisella intohimolla, että mieleen tulevat ne ajat, kun musiikki oli vallankumousta. Eikä vain siinä nostalgisessa mielessä, vaan niin, että koet jotain tärkeää tapahtuvan tässä ja nyt.”

Kommentoi julkaisua