Kuva: Timo Isoaho

Kotimainen death metal –legenda Abhorrence julkaisee uuden nauhoituksen kahden vuosikymmenen jälkeen: näytekappale kuunneltavissa

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 12.1.2017
Kuva: Timo Isoaho

Vuonna 1989 Vantaalla perustettu ja seuraavana vuonna hajonnut Abhorrence oli maamme ensimmäisiä death metal -yhtyeitä, jonka lyhyt ura käsitti vain demonauhoituksen lisäksi vuonna 1991 julkaistun 7”EP:n (Seraphic Decay Records). Hajoamisensa jälkeen yhtyeen jäsenistöä on nähty mm. Amorphiksen (Tomi Koivusaari), Spihan (Jussi Ahlroth) ja Impaled Nazarenen (Mika Arnkil) riveissä.

Vuonna 2012 Svart Records julkaisi yhtyeen jälkeen jättämästä materiaalista kokoelmalevyn Completely Vulgar. Nyt samainen levy-yhtiö julkaisee 10.2.2017 levyn eräänlaisen parin, Abhorrencen Tuska-festivaalin keikalla äänitetyn livelevyn ”Totally Vulgar – Live at Tuska Open Air 2013”. Yhtyeen laulajan Jukka Kolehmaisen mielestä livelevyn julkaiseminen vanhasta materiaalista on täysin perusteltua.

– Tällä levyllä Abhorrencen lähes 30 vuotta vanhat biisit vihdoinkin kuulostavat siltä kuin pitää.

Abhorrence juhlistaa livelevynsä ilmestymistä harvinaislaatuisella kotimaan kiertueella yhdessä toisen kotimaisen death metalin uranuurtajan Demilichin kanssa. Livelevyn julkaisu ja kiertue ovat päätös yhdelle aikakaudelle, mutta Kolehmaisen kommenteista voi myös saada sellaisen käsityksen, että Abhorrence ei ehkä suostu vielä viimeiseen lepoon.

– Tämä levy ja tulevat keikat laskevat vanhat biisit hautaansa. Siirrämme katseemme uusiin synkkiin syvyyksiin ja katsomme saammeko riittävän hirvittäviä salaisuuksia kaivettua esiin.

Esimakua tulevalta livelevyltä on kuunneltavissa Pestilential Mists –kappaleen verran Svart Recordsin Soundcloud-sivulla osoitteessa:

Abhorrencen ja Demilichin kiertue alkaa 10.2. Kuopion Henry´s Pubista, jonka jälkeen vuorossa on Jyväskylän Katse 11.2. Lyhyen kierroksen toinen puolisko nähdään seuraavana viikonloppuna, kun vuorossa ovat 17.2. Turun TVO ja 18.2. Bar Loose Helsingissä.

Abhorrence & Demilich – Suomen kiertue 2017
10.02. Kuopio, Henry´s Pub – liput 10€ + toimituskulut (Ennakko: Liveto ja Levykauppa Äx Kuopio)
11.02. Jyväskylä, Katse 10/12€ (Ennakko: Liveto.fi)
17.02. Turku, TVO, liput 12/14€ (Ennakkomyynnistä ilmoitetaan tuonnempana)
18.02. Helsinki, Bar Loose, Svart Death Night #3, Liput 12,5/14€, Ennakko: Tiketti