Kuva: Inborn Tendency

Kotimainen death metal -trio Inborn Tendency on julkaissut uuden jykevän singlen “Death Do Us Part”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 4.4.2024

Savolaislähtöinen death metal -trio Inborn Tendency on työstänyt kovalla tahdilla uutta materiaalia. Nyt ulos on puskettu uusi entistäkin tiukempi ja kantaa ottavampi perheväkivaltaa käsittelevä kappale ”Death Do us Part”.

”Kappale haastoi meidät sisällöllään, mutta aihepiiri ansaitsee esille nostamisen. Musiikillisesti olemme lopputulokseen erittäin tyytyväisiä!”, kuvailee yhtyeen laulaja Ville Herranen.

Kappaletta on työstetty yhteistyössä tuottaja Juho Koskisen (Fried Music) kanssa, joka vastasi myös biisin miksauksesta sekä masteroinnista. Kansitaiteen on luonut Henri Tervapuro.

Inborn Tendency on kotimainen Savon alueelta lähtöisin oleva yhtye, joka perustettiin vuonna 2017 yhtyeen jäsenten aiempien musiikkiprojektien tullessa päätökseen. Bändi on julkaissut viime vuodet säännöllisesti uutta materiaalia, mutta viime vuonna yhteistyössä tuottaja Juho Koskisen kanssa julkaistu ”Heritage” aloitti bändin uuden kauden ja jyräämisen kohti isompaa yleisöä ja keikkalavoja. Yhtyeen päämäärä on laadusta tinkimättä tuottaa ajatuksia herättävää metallimusiikkia omalla persoonallisella soundillaan.