Kuva: Markus Myllylä

Kotimainen hard rock -bändi BLADE julkaisi tummanpuhuvan singlen ja videon kesällä julkaistavalta debyyttialbumiltaan

Kirjoittanut Niko Kuusela - 10.3.2023

BLADE:n toinen single tulevalta debyyttialbumilta on tunnelmasta toiseen polveileva hard rock -veto ”Column Of Fire”, joka ei todellakaan jätä kylmäksi. Teos on lähtöisin bändin rumpalin Henrik Hyöppösen sävellyksestä ja riffistä, ja se on jalostunut lopulliseen muotoonsa bänditreeneissä edellisen talven aikana. Pepe Tamminen löysi sanoitukseen idean 1400-luvun lopun noitavainoista ja kielletystä rakkaudesta. Teema sopii hyvin biisin tunnelmaan, joka vaihtelee polveillen balladin ja iskevän kertosäkeen välillä. Biisin kantavana elementtinä on tarttuva kitarariffi, joka iskee tajuntaan heti alussa.

Äänitys on tehty Porvoossa Magnusborgin Studiossa Marko Katajan johdolla ja hän on myös miksannut biisin lopulliseen muotoonsa. Masteroinnista vastaa vahvalla ammattitaidolla monien menestyneiden hard rock ja heavy bändien luottomies Svante Forsbäck (Volbeat, Rammstein, Ville Valo, Sonata Arctica, Sunrise Avenue, Michael Monroe ym.)

Bändin jäsenet ovat keikkailleet yhdessä vuodesta 2016 soittaen rock-klassikoita Led Zeppelinistä Guns and Roses:iin. 2021 aikana kypsyi ajatus oman materiaalin julkaisemisesta. Pöytälaatikoista löytyi kelpo materiaalia työstöä varten ja 2023 kesällä ilmestyvällä albumilla onkin bändin kaikkien jäsenien ideoista lähteneitä tuotoksia. Tulossa on monipuolinen rock-albumi, joka varmasti täyttää vaativammankin hard rock musiikin diggarin odotukset. Bändin jäsenet ovat Helsinki-Lahti -akselilta.

Kokoonpano: Pepe Tamminen (laulu), Pekka Viljanen (kitara), Jaakko Paljakka (kitara), Janne Viljakainen (basso ja kosketinsoittimet) ja Henrik Hyöppönen (rummut).