Kotimainen Johdanto tekee vahvan paluun singlellään ”Parapsykologiaa”

Kirjoittanut Päivi Närvänen - 14.6.2024

Rock-yhtye Johdanto kuvailee musiikkiaan seuraavasti: ”Melodista ja kaunista, jossa herkkyys lumoaa ja väkevyys virtaa ihon alle”. Nyt bändi palaa suomirokin kartalle ampuen kovemmilla kuin koskaan ja lupaa palauttaa suomenkielisen rock-musiikin jälleen nousuun isossa mittakaavassa. Yhtye julkaisi 14. kesäkuuta uuden singlen, joka kantaa nimeä ”Parapsykologiaa”.

Bändin aikaisemmat julkaisut ovat pitäneet sisällään erinäisiä kokoonpanoja, mutta nyt alkuperäisestä jäsenistöstä on jäljellä enää Jan Leimu. Johdanto sai uuden startin noin vuosi sitten silloisen laulajan päättäessä jättää yhtyeen, jolloin orkesteri päätti jatkaa triona kuten aikoinaan. Vaikka kokoonpano on vaihdellut vuosien varrella, on Johdannon idea säilynyt samana alusta alkaen. Nyt yhtye viettää jo 10-vuotisjuhliaan ja muistuttaa kuulijoita siitä, että suomirock siinä kauneimmassa muodossaan toimii myös vuonna 2024.

Johdanto kuvailee paluusingleään näin:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Tarkoitus oli tehdä kappale jossa uskotaan rinnakkaistodellisuuksien mahdollisuuksiin sekä multiuniversumi-teoriaan. Suurimalla osalla teksti menee korkealta ja kovaa ohi, mutta haluttiin säilyttää kuitenkin se helposti ymmärrettävä teema siinä. Mitä tiede ei tunne, ei voi väittää myöskään meille vastaan. Me uskotaan yliluonnolliseen, tai ainakin halutaan uskoa. Se selittää universumin ja tämän maailman monta ristiriitaa. Ei syntyisi kappaleita niin kuin tämä, jos se ei olisi mahdollista.

Video käsittelee näitä teemoja joissa toisessa todellisuudessa me ollaankin jotain aivan muuta, kuin tässä nykyisessä – ja se käy hyvin ilmi siitä.”

Uudelle singlelle on siis tehty myös musiikkivideo, jonka pääosaa esittää legendaarinen mediapersoona ja entinen kansanedustaja Pertti Salovaara.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Parapsykologiaa” löytyy suoratoistopalveluista ja musavideoon pääset suoraan tästä:

Kokoonpano:

Jan Leimu – laulu, kitara
Samuli Hyvönen – basso
Antti Lindström – rummut

Tutustu Johdantoon lisää somessa: Facebook, Instagram, Spotify

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy