In Thorns julkaisi uuden singlen – debyyttialbumi ilmestyy tammikuussa

Kirjoittanut Teemu Hakala - 1.12.2023

Kotimainen metallikollektiivi In Thorns julkaisi uuden singlen ”we are expendable”. Kappale on tähänastisista julkaisuista massiivisin, niin kirjoituksellisesti kuin tuotannollisesti.

“Alkuperäinen demo tästä biisistä oli kaukana siitä, mihin kappale lopulta muotoutui ja hyvä niin. WAE kappaleena on iso ja hieno metalliteos, missä yhdistyy raskaat säkeistöt ja massiivinen melodinen kertosäe.”, Ruutala jatkaa. “Lyriikallisesti we are expendable- tematiikka pyörii sen ajatuksen ympärillä, että maapallo on ihmiskunnalla vain lainalla ja oman tyhmyyden takia ihmiset ajautuvat sukupuuttoon.”

kertoo yhtyeen toinen vokalisti Kristian Ruutala

Samalla kun yhtye julkaisee uuden singlen, varmistui myös debyyttialbumin ‘the last bead on a cord of songs’ julkaisupäivä. Yhtyeen albumin näkee päivänvalon suoratoistopalveluissa 12.1.2024. Levy sisältää yhteensä 8 raitaa ja se on muodostettu niin, että kappaleet tulevat muodostavat yhtenäisen tarinan järjestyksessä kuunneltuna.

“Koko levy, sen sisältämät teemat ja yhtenäinen punainen lanka kulkee biisistä seuraavaan. Jokainen kappale on omalla tavallaan jatkumoa edelliseen, ja levyn edetessä koko tarinan intensiivisyys kasvaa, sekä mielenmaisema avautuu paikoin hyvinkin ahdistavissa tunnelmissa.”

kertoo levyn äänittänyt, tuottanut sekä miksannut Aleksi Ruotsalainen

Lähes koko levyn sävellystyöstä vastannut kitaristi-laulaja Aavee Tikkanen kuvailee albumia kuvitteelliseksi hyvästiksi. “‘the last bead on a cord of songs’ on mielikuvituksen tuottama viimeinen viesti tälle maailmalle. Se on kokoelma liioiteltuja ajatuksia ja kokemuksia, jotka lopulta kulminoituu täältä maailmasta poistumiseen. Tätä kokonaisuutta voisi ikään kuin kuvitella tarinan päähenkilön levyttämäksi jäähyväisviestiksi.”.

Tikkanen on myös Ruotsalaisen kanssa jakanut koko albumin tuotanto vastuuta. Kaksikko on viimeisen yli kahden vuoden aikana valmistellut esi- , kitara- sekä laulutuotantoa, sekä myös lopullisen tuotteen loppusilauksia. Ruotsalainen kuvailee: “En minä koko vastuuta levyn teknisestä puolesta voi ottaa, tämä projekti on meidän kaikkien käsialaa. Oli kyse sitten miksauksesta, tietyistä lyriikoista tai vaikka kitaran vireestä, kaikki meistä ovat olleet osana jokaista työvaihetta paikan päällä.”

”we are expendable” on nyt kuunneltavissa kaikissa musiikin suoratoistopalveluissa.

Luetuimmat

Uusimmat