Kotimainen metalliyhtye Crimson Sun julkaisee uuden singlen ”The Flame”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 17.6.2022

Modernin metallin sanansaattaja Crimson Sun julkaisi tänään uuden singlen ”The Flame”. Bändi halusi tuoda kappaleessa esiin sitä voimaa, joka syntyy isoilla keikkalavoilla.

”’The Flame’ on isoille lavoille tarkoitettu voimabiisi, jonka keskiössä on myrkyllisen suhteen aiheuttama henkinen pahoinvointi ja sen selättäminen. Kun sisäinen liekki pääsee sammumaan, on se saatava syttymään uudelleen ja loistamaan läpi pimeyden”, yhtye kertoo.

Sävellys hiottiin viimeiseen muotoonsa Saku Moilasen ja Christoffer Stjernen avustuksella. Miksauksesta vastasi edellisen singlen tapaan Jacob Hansen.

Kymenlaaksolaisorkesteri, taitavan laulajansa Sini Seppälän johdolla, on ollut jo vuosia merkattuna asiaan vihkiytyneiden metallitietäjien veikkauskupongeissa seuraavasta ilmiöksi kasvavasta bändistä. Isotkaan lavat eivät ole Crimson Sunille vieraita, sillä se on lämmitellyt muun muassa sellaisia nimiä kuin Epica, Poisonblack ja Omnium Gatherum, sekä esiintynyt suurimmalla osalla Suomen merkittävistä metallifestareista. Samaan aikaan bändi on avannut ulkomaanpelinsä tekemällä täsmäiskuja Euroopan klubeilla.

Crimson Sunin vuonna 2015 julkaistu esikoisalbumi ”Towards The Light” otettiin vastaan erinomaisin arvosteluin sekä kotimaisessa että ulkomaisessa mediassa, ja sitä kutsuttiin jopa vuoden debyyttilevyksi. Arvostelumenestys jatkui myös vuonna 2020 julkaistun kakkosalbumi ”Fatesin” tiimoilta ja bändi kiinnitettiin kesän merkittävimmille hevifestivaaleille – joita ei lopulta pandemian vuoksi koskaan päästy järjestämään.

Parhaillaan studiossa uutta albumia työstämässä olevan yhtyeen voi nähdä kesällä seuraavilla paikkakunnilla:

23.06. Nummirock, Kauhajoki
07.07. Huwila Areena, Savonlinna w Battle Beast
06.08. Bastion Rock, Hamina w Battle Beast