Kotimainen progekomeetta Wheel pistää paikat palasiksi uudella Where The Pieces Lie -videolla

Amorphista talven keikoilla menestyksekkäästi lämpännyt suomalainen Wheel jatkaa nousujohteista kulkuaan ja pistää isompaa vaihdetta silmään. Marraskuussa yhtye lohkaisi helmikuussa julkaisevalta ”Moving Backwards” -esikoislevyltään ensimmäisen videon ja Vultures-sinkun, joka on lähtenyt nousukiitoon ja saavuttaa tätä vauhtia pian jo 300 000 kuuntelua Spotifyssa. Nyt päivänvalon näkee levyn kakkoslohkaisu: kappale ”Where The Pieces Lie” ja video, jolla hajotetaan kaikki.

Pelottomasti poliittisiinkin aiheisiin tarttuva Wheel kertoo aggressiivisesti soivan ”Where The Pieces Lien” kertovan ihmisten selviytymiskamppailusta:

”Kappale kertoo pyrkimyksestä selviytyä jonkin ylitsepääsemättömän asian edessä. Tällaisissa tilanteissa ei ole muuta vaihtoehtoa kuin mennä eteenpäin ja toivoa, että asiat vain paranevat jossain vaiheessa. Sanoitukset kertovat synkästä epävarmuudesta, epäonnistumisen pelosta ja toivottomuudesta, jota monet kokevat jopa päivittäin. Olemme nykyaikana valtavan paljon yhteydessä toisiin ihmisiin, mutta todellisuudessa olemme hämmästyttävän yksin ja välitämme itsestämme positiivista kuvaa, vaikka oikeasti käymmekin kulissien takana suoranaista henkiinjäämistaistelua”, vokalisti James Lascelles selittää.

Videon takana on Wheelille jo entuudestaan tuttu kuvaustiimi Kim Finn ja ”se toinen” Arhinmäki eli Jussi Käkkis Arhinmäki. Pääosaa esittää äärimmäisen vihainen Lassi Hurskainen, joka on tunnettu jalkapallourastaan ja miljoonaklikkejä kalastaneista YouTube-temppuvideoistaan.

”Halusimme ilmaista videon tarinalla sanoitusten kuvailemaa eristyneisyyttä, turhautumista, vihaa ja katkeruutta, ja Lassi Hurskainen toteutti tämän täydellisesti. Musiikillisesti kappale pitää jännityksen yllä loppuun asti, ja halusimme rinnastaa sen päähenkilömme sisäiseen kamppailuun – hän selvästikin kärsii ja toivoo helpotusta tuskistaan. On epäselvää, tapahtuvatko väkivaltaiset hajottamiskohtaukset vain päähenkilön mielessä vaiko oikeasti”, yhtye kertoo.

Apocalyptican management-yhtiönä tunnetun saksalaisen Odyssey Music Networkin kiinnittämä Wheel kiertää keväällä Eurooppaa Soenin kanssa mittavan 26 keikan verran, ja keikkakalenteri täydentyy vielä entisestään. Kesän festareista on jo paljastettu esiintyminen Portugalissa progefaneille herkkua tarjoilevilla kesäkuisilla Comendatio-festareilla, jonka muita esiintyjiä ovat muun muassa TesseracT ja Leprous. Kotimaassa Wheel on nähtävissä ainakin seuraavasti:

10.5. Helsinki, Nosturi (supporting Wintersun)
11.5. Nivala, Tuiskula (supporting Wintersun)

Wheel on:

James Lascelles – laulu, kitara
Roni Seppänen – kitara
Mikko Määttä – basso
Santeri Saksala – rummut

WHEEL
Facebook
Instagram

Kommentoi julkaisua