Kotimainen progemetallia esittävä Joviac vahvisti uuden kokoonpanonsa – uutta musiikkia luvassa syksyllä

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 14.6.2022

Tamperelaislähtöinen, progressiivista metallia taituroiva Joviac on julkistanut uuden kokoonpanonsa. Bändiin liittyi osaksi kaksi uutta muusikkoa; Tuomas Honkkila koskettimissa ja Johannes Leipälä kitarassa.

Yhtyeen johtohahmona toimiva laulaja-kitaristi Viljami Wenttola kertoo:

”Olin jossitellut kosketinsoittaja-kysymyksen kanssa bändin perustamisesta asti. Koskettimet olivat aina ollut läsnä musiikissamme ja lähellä sydäntäni, mutta koska oikeaa tyyppiä ei ollut tullut vastaan, niin ne jäivät taustalle pieneen rooliin. Sitten kun korona-pandemia iski ja kaikki näytti hyvin epävarmalta, tulin siihen tulokseen että tämä olisi täydellinen aika kokeilla jotain uutta kun keikat ja lähes kaikki muukin oli bänditoiminnan osalta paussilla. Laitoimme haun auki ja onneksemme kiinnostuneita riitti. Oikeaksi tyypiksi valikoitui Tuomas Honkkila jota olinkin kysynyt jo kertaalleen vuosia sitten bändiin. Siinä tuli semmoinen hauska ’ympyrä sulkeutuu’ -tyyppinen hetki.”

Honkkila itse kertoo seuraavaa liittymisestään:

”Olen tuntenut Viljamin jo joitain vuosia, ja kävimmekin aivan Joviacin alkutaipaleen aikana keskusteluja liittymisestä mukaan. Homman ei tuolloin ollut määrä saada täyttymystään, mutta kun näin bändin muutamaa vuotta myöhemmin hakevan rivistöönsä täydennystä kosketinsoittajan muodossa, tiesin että aika oli viimein tullut! Meillä on työn alla hommia, joista olen erittäin innostunut, stay tuned!”

Honkkilan lisäksi bändiin valikoitui kakkoskitaristiksi Johannes Leipälä.

”Olin työskennellyt Johannes Leipälän kanssa eri projekteissa opiskellessamme TAMKissa samalla musiikki tuotanto-linjalla, ja tiesin jo valmiiksi, ettei ainakaan siitä kaikista tärkeimmästä prioriteetista (eli henkilökemioista) tarvitsisi tinkiä. Sitten kun pääsimme vielä soittamaan yhdessä ja hiomaan kokonaisuutta olin varma että tämä tyyppi olisi oikea sekä lavalle että levylle”, Viljami kertoo.

Leipälä kommentoi liittymitään:

”On suorastaan harvinaista löytää bändiä, jossa musiikkimaku, ambitio ja henkilökemiat kohtaavat näin hyvin yksiin. Joviacissa yhdistyy mielestäni hienolla tavalla ammattimainen tekemisen meininki ja ystävyyden ilmapiiri. On siis sanomattakin selvää, että olen hyvin innoissani bändiin liittymisestä!”

Yhtyeellä on valmiina myös uusi kappale ”Dissemination”. Kappaleessa kuullaan Joviac sellaisena miten bändiä ei olla ennen kuultu, synkkänä ja haudan vakavana, tosin unohtamatta yhtyeelle jo tavaramerkiksi muodostuneita koukkuja ja mieleenpainuvia melodioita. Kappale julkaistaan 13.10.22. Inverse Recordsin toimesta.

”Dissemination on biisi johon vuodatin kaiken korona-angstini. Muistan kun pandemiasta tuli totta ja kun musta pilvi horisontissa oli vielä paljon tuntemattomampi ja langetti epävarmuuden verhon yhteiskuntamme ylle. Kuitenkin se mikä minua pelotti ja ahdisti eniten ei ollut itse tauti, vaan se valheellisen ja väärän informaation määrä mitä pandemian ympärillä velloi. Kaikista eniten sapen sai kiehumaan ihmiset ja tahot jotka käyttivät pandemiaa edistääkseen omia kyseenalaisia motiivejaan. Joten tämä biisi kertoo kaikista eniten taudin liitännäisestä informaatiopandemiasta enemmän kuin taudista itse”, Viljami kuvailee kappaletta.