Kotimainen progressiivisen metallin supertulokas Wheel julkaisi The Divide -EP:n

Kirjoittanut J.Anttolainen - 1.6.2018


Kovista tekijöistä koostuva progressiivista rockia ja metallia soittava brittiläis-suomalainen Wheel on julkaissut tänään odotetun ”The Divide” -EP:nsä. Neljä kappaletta sisältävä levy on nyt kuunneltavissa muun muassa Spotifyssä.

Huippumuusikoista muodostunut Wheel perustettiin vuonna 2015, kun Briteistä työkeikkojen perässä Suomeen muuttanut laulaja James Lascelles tutustui musiikillisiin hengenheimolaisiin. Tulokset olivat hurjat: vuosi sitten julkaistu ”The Path” -EP, keikkoja Suomessa, Saksassa ja Isossa-Britanniassa sekä sopimus Apocalyptican management-yhtiön kanssa.

Kova kiinnostus bändiin ei kuitenkaan yllätä, kun tarkastellaan sen jäseniä: ammattilaulaja Jamesin lisäksi bändissä on mukana Von Hertzen Brothersin livekeikoilla vakiotuuraajana toiminut rumpali Santeri Saksa, muun muassa Mira Luodin kanssa keikkaillut ja lukuisien kotimaisten huippuartistien levyillä soittava basisti Mikko Määttä, sekä esimerkiksi For The Imperiumin kitarakiemuroita menestyksekkäästi Wacken Open Airissa asti tulkinnut Roni Seppänen. Bändi on ollut mukana myös Kaaoszinen Isänmaan Toivot -artikkelisarjassa.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Nyt julkaistulla ”The Divide” -EP:llä Wheel ottaa debyyttiäänitteestään ison harppauksen eteenpäin.

”Tämä on edellistä EP:tämme huomattavasti kunnianhimoisempi ja monimutkaisempi levy ”, laulaja Lascelles toteaa. ”Emme halua vain tyytyä tekemään asioita helposti, vaan pyrimme aina löytämään uusia soundeja ja sovittamaan kappaleita ennennäkemättömällä tavalla.”

Lauri Hämäläisen johdolla Sonic Pump -studiolla äänitetyn EP:n kappaleet on sävelletty bändin kesken yhteistyönä ja demokraattisesti . Tyyli on hidas mutta toimiva.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”Hienointa tällaiselle bändille säveltämisessä on se, että sääntöjä ei ole. Jos jokin kuulostaa hyvältä, se pidetään!” Lascelles intoilee.

Tuoreen EP:n sanoitukset ovat ajankohtaisia ja koskevat pitkälti maailman nykytilaa. Esimerkiksi tuore videokappale ”Please” käsittelee monimutkaisten asioiden kärjistämistä ja yksinkertaistamista mediassa.

”Ihmiset eivät ole lainkaan niin tyhmiä kuin valtamediat usein olettavat. Parasta olisi saada aikaan syvällistä keskustelua pelkistettyjen kantojen valitsemisen sijaan”, Lascelles pohtii.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

”The Divide” -EP:n päättävältä koskettavalta ”It’s Over Now” -kappaleelta löytyy nimekäs vierailija, sillä kappaleessa tunnelmallista selloa soittaa Apocalyptican Paavo Lötjönen.

”Paavo häkellytti meidät kaikki omaksumalla omituiset tahtilajimme ennätysajassa”, bändi naureskelee.

Wheel esiintyy elokuussa Saksassa jättifestari Summer Breeze Open Airissa. Sitä ennen yhtye on nähtävissä myös kotimaan kamaralla tuoretta EP:tä juhlistavalla ilmaiskeikalla torstaina 7. kesäkuuta Helsingissä Elmun Baarissa. Tarkemmat tapahtumatiedot löytyvät täältä.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Wheel
James Lascelles – laulu, kitara
Roni Seppänen – kitara
Mikko Määttä – basso
Santeri Saksala – rummut

www.wheel.band
www.facebook.com/wheelband
www.instagram.com/wheel.band

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Luetuimmat

Uusimmat