Kotimainen Varjola kehottaa ”Tekohengitystä”-singlellään pyytämään apua

Kirjoittanut Niko Kuusela - 11.4.2021

Riffipainotteista modernia rockia soittava Varjola on julkaissut uuden ”Tekohengitystä”-singlensä. Helsinkiläiskvartetin edellisjulkaisuihin verrattuna kappaletta voisi kuvailla jopa pirteäksi, mutta vain sävellyksen puolesta. Lyriikat käsittelevät bändille ominaiseen tapaan elämän synkempiä puolia, jotka voivat konkretisoitua myös näin pyhien aikaan, kun ajatukset tuntuvat valuvan jonnekin synkkyyteen.

“Biisissä käsitellään yksinäisyyttä ja mielen varjopuolia. On ok olla rikki, ja tuen sekä avun pyytäminen vaikeiden aikojen yli selviämiseen on aina hyvä vaihtoehto. Meitä ei ole luotu selviämään kaikesta yksin, ja joskus me kaikki tarvitsemme ’tekohengitystä’, bändi kertoo.

“Näiden erikoisten aikojen keskellä syntyi meidän katalogin lyhyin kappale. Alle kolme minuuttia puhdasta energiaa. ”Tekohengitystä” on hyvä lisäväri meidän muiden, pidempien kappaleiden sekaan!”, yhtye jatkaa.

Vuonna 2018 perustettu Varjola on aikaisemmin julkaissut yhden albumin (”Varjola”, 2019), yhden EP:n (”Kääntöpuoli”, 2019) sekä viime vuonna ilmestyneet singlet ”Tuuliajolla” sekä myös radioaalloilla kuultu ”Kova maa”. Tällä hetkellä bändi niittää menestystä Radio Rock Starba -kisassa, missä nelikko on päässyt jo finaaleihin asti.