Kotimaiselta diskohevijyrä Memoremainsilta uusi sinkku ja video ”Pounding Heart”

Vuonna 2016 Seinäjoella perustettu tulee kovaa. Viisihenkinen diskohevijyrä on lyhyen ja nopeasti edenneen uransa aikana julkaissut jo yhdeksän singleä sekä toissavuonna ilmestyneen ”Louder”-EP:n. Nyt yhtye valmistelee tulevaa debyyttialbumiaan nimeltä ”The Cost of Greatness”, joka ilmestyy tulevana syksynä. Ensimmäinen makupala levyltä on vauhdilla rokkaava ”Pounding Heart”, joka on nyt kuunneltavissa kaikissa suoratoistopalveluissa. Voit katsoa biisin videon tästä:

Laulaja Johanna Ahonen kertoo biisistä seuraavaa:

”Sävellystyö oli suhteellisen valmis siinä vaiheessa, kun biisi nostettiin sanoituspöydälle. ’Pounding Heartin’ kohdalla halusin hakea inspiraation kappaleen teemalle ihan vain sävellystä kuuntelemalla. Koska biisin tunnelma vaihtelee eri osioissa, halusin korostaa näitä yksityiskohtia myös lyriikoiden avulla. Säkeistöstä tuli vahvasti kerronnallinen ja kertosäkeessä kuljetaan enemmän tunnepohjalta. Järki ja tunne ikään kuin keskustelevat keskenään koko kappaleen ajan.”

Pounding Heart” tuo myös uudenlaista maustetta Memoremainsin tyyliin: kappaleessa kuullaan tällä kertaa myös miesääniä.

”Nopeatempoisuus on toki suhteellista, mutta tässä biisissä oli jo alkumetreillä tiedossa, että menevämpi veisu on synnytysosastolla. Uutena lisänä kokeiltiin muitakin ’laulajia’ tuomaan ääntä, kun päätettiin köörihuutaa biisiin miessäveliä!” kosketinsoittaja Mikko Kujanpää paljastaa.

Mikko Kujanpää kertoo videon teemasta seuraavaa:

”Mietittiin pitkään millainen tarina halutaan musavideolla kertoa. Tässä nyt kävi sitten niin, että todettiin haluavamme soittaa bändinä tuo kyseinen biisi tarinoineen ja näyttää kuulijalle meidän oma fiilistelymme biisistä. Oltiin juuri saatu biisi äänitettyä purkkiin ennen kuvauksia, ja meillä oli tosi hyvä fiilis soittaa sitä ’tuoreena’. Toivottavasti sama fiilis välittyy myös katsojalle meidän touhuista.”

Videon ohjasi tulevan levyn promokuvatkin ottanut Henri Rantala, jonka kanssa bändi teki yhteistyötä ensimmäistä kertaa. Kitaristi Aleksi Mäkelä paljastaa:

”Aiemmin Memoremainsin videoiden tuotannosta on vastannut aina Riku-Pekka Lappalainen. Tähän levyn ekaan sinkkuun haluttiin kuitenkin hakea vähän erilaista lähestymistapaa kuvausten suhteen. Tosi hyvää jälkeä saatiin Henrinkin kanssa, ja yhteistyö sujui alusta alkaen mallikkaasti. Rikun kanssa toki jatketaan hommia myöskin. Ehkä nopeammin kuin arvaattekaan.”

Yhtyeen kevään keikat muun muassa Battle Beastin ja Brymirin seurassa peruuntuivat vallitsevan koronatilanteen takia, mutta uusia livepäivämääriä etsitään paraikaa.

Memoremains on:
Johanna Ahonen – laulu
Mikko Kujanpää – kosketinsoittimet
Aleksi Mäkelä – kitara
Aapo Timonen – basso
Eemeli Timonen – rummut

Kommentoi julkaisua