Kuva: Aleks Talve

Kotimaiselta proge-post-metal-yhtye Besralta toinen single ja video syyskuun lopussa julkaistavalta albumilta

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 8.9.2023

Muutos tekee usein kipeää. Vuonna 2018 ilmestyneen debyyttialbumi ”Anhedonian” jälkeen turkulainen progressiivista post-metalia soittava Besra on etsinyt tapoja uusiutua. Kitaristi Johannes Nygårdin (ex-Callisto) visiosta syntyneen yhtyeen musiikki on aina uhmannut helppoa kategorisointia. Nyt, pitkän sävellys- ja äänitysprosessin jälkeen bändi on valmis julkaisemaan syyskuun 29. päivä toisen albuminsa Transitions Suicide Recordsin kautta. Rumpali Ville Kaisla avaa täyspitkän albumin teemaa seuraavasti:

”Transitions kertoo ihmisen monimutkaisesta sekä osin tuhoisasta toiminnasta niin sosiaalisen käyttäytymisen kuin ympäröivän maailmansa suhteen. Vain muutos on pysyvää ja se tekee monesti kipeää oli kyse sitten maailmantilanteesta, ihmissuhteista, omasta päivittäisestä mielentilasta tai tässä tapauksessa myös yhtyeemme musiikillisesta kehityksestä.

Vanhin kappale levyllä on yli viisi vuotta vanha ja tuorein saatiin taas valmiiksi vain muutama viikko ennen äänityksiä. Albumista tuli tässä mielessä siis mielenkiintoinen läpileikkaus siihen muutokseen, jonka läpi itse olemme kulkeneet.”

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Kitaristi Ville Kujansuu avaa nyt julkaistun tulevan levyn synkintä laitaa edustavan ”Prison without Locks” -singlen syntytarinaa:

”Ilta Aaron Turnerin sekalaista vanhaa tuotantoa kuunnellessa ja uusia kitaraefektejä testatessa johti biisin päämelodioiden syntyyn. On mielenkiintoista antaa efektien viedä ja katsoa mihin ne kuljettavat. Yhdistimme studiossa kappaleeseen toisen kitaristimme Johanneksen ideoiman sekä hyvin askeettisen että rujon kakkososan ja lopuksi vielä vedimme melodiat yhteen. Hanneksen tummanpuhuvat laulusovitukset ja upea video kruunaavat kokonaisuuden yhdeksi täyspitkän lempikappaleistani. Tällainen vastakohtien syleily on Besraa parhaimmillaan.”

Prison without Locks” -kappaleesta on julkaistu myös Atte Heinosen ohjaama musiikkivideo ja voit katsoa videon tästä:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy

Kappalelista:

  1. Sentinels
  2. Sanguine
  3. Prison without Locks
  4. Landscapes
  5. Valor
  6. Cries and Lamentations

Levynjulkkarikeikka Turun Nirvana Bar & Live Clubilla lauantaina 30.9. ja yhtye livenä myös Tampereella Lost in Music Festivalilla lauantaina 7.10.

KOKOONPANO
Hannes Hietarinta – laulu & koskettimet
Ville Kaisla – rummut
Ville Kujansuu – kitara
Mika Mäkilaakso – kitara, koskettimet & laulu
Johannes Nygård – kitara
Pekko Seppälä – basso

DISKOGRAFIA
Anhedonia-LP (Temple of Torturous 2018)
Unsullied-single (omakustanne 2020)
Live at Rødhouse Studio -EP (omakustanne 2023)
Transitions-LP (Suicide Records 2023)

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

https://www.besra.band
https://besra.bandcamp.com
https://www.instagram.com/besra_band
https://www.facebook.com/besraband
https://www.youtube.com/@besra_band
https://www.suiciderecords.se