Kotimaisen Black Beastin debyytti on musta rituaali, joka toimitetaan perinteisin menoin

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 29.12.2019

Kotimainen Black Beast harjoittaa mustaa rituaaliaan erittäin perinteisin menoin. Yhtyeen black metal on äärimmäisen traditionaalista aina imagoa myöten. ”Nocturnal Bloodlust” on bändin debyyttitäyspitkä, ja tätä ennen plakkariin on kertynyt yksi EP sekä split-julkaisu kotimaisen Bloodhammerin kera. Yhtye on verrattain iäkäs, ja edellisistä tuotoksista on jo sen verran aikaa, että koko bändi on ollut vaarassa jäädä unholaan. Näin ei onneksi lopulta käynyt.

Vuosi 2019 on ollut laadukas suomalaisen black metalin kannalta, eikä ”musta petomme” tuota sekään pettymystä. Hyvän keikan taannoisella Steelchaos-festarilla heittänyt bändi tulkitsee raa’an materiaalinsa konkareiden varmuudella. Soinnista huokuvat niin ysäri kuin kasarikin, ja homma pysyy rujohkoja soundeja myöten kasassa. Lienee sanomattakin selvää, että yhtye ei tavoittele mitään ennenkuulumatonta, mutta omassa lokerossaan ei ”Nocturnal Bloodlustin” sisältämällä kamalla voi juurikaan mennä hutiin.

Vaikka ”Noctunal Bloodlustista” ei luonteensa vuoksi ole klassikoksi, ei näin antimodernille julistukselle voi yksinkertaisesti sanoa ei. Turhilla krumeluureilla ei todellakaan kikkailla, ja vaikka maltillista syntikkaa hieman kuullaankin, ei minkäänlaiselle tunnelmalliselle hempeilylle jätetä sijaa. Albumi on mainio päätös kotimaiselle black metalille vuosimallia 2019.

8/10

Kappalelista:

1. Prelude
2. Black Seremony
3. Riding on Wings of Death
4. Your Cold Grave
5. Words of Leviathan
6. Unholy One
7. Nocturnal Bloodlust
8. Fist of the Devil
9. Symbol for My Devotion