Kotimaisen glitterrockin kärkinimi Kissa julkaisi vertahyytävän videon

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 13.1.2023

Kissa-ilmiö on täällä taas! Yhtyeen nokkahahmo Günter Kivioja on piiskannut yhtyeensä huimaavaan iskuun ja toukokuussa 2023 ilmestyvä toinen albumi ”Apinalinna” tulee tarjoamaan koukuttavavia korvamatoja, kunnon rokkia, herkullista pop-estetiikkaa, kaipuuta sekä tunteiden vuoristorataa. Kissa raapii, Kissa kehrää ja Kissa saa sydämesi pakahtumaan riemusta. Kissa myös jakaa hellyyttä sekä ottaa sitä vastaan.

”Apinalinna” on herkkä, hienostunut ja kunnianhimoinen. Siinä on aiempaa enemmän syvyyttä. Luvassa on kovaa rokkia, tarttuvaa popsensibiliteettiä, isoja sovituksia ja suuria tunteita huolellisesti yhteen liimattuna. Liisa Tanin (Sir Liselot, Ghost World, Kippo) tuottama ”Apinalinna” on räiskyvä ja riemua täynnä oleva teos, jonka teemoina on kaupunkilaisuus, juurettomuuden tunne, siitä ulospääsy, tasapainon saavuttaminen sekä oman onnellisen paikkansa löytäminen tässä elämässä. Se tarjoilee sinulle elämyksen ja pakopaikan, johon huomaat palaavasi aina vain uudestaan ja uudestaan.

Albumin ensimmäinen single ”Sä oot paha” julkaistaan perjantaina 13.1.2023. Se on kurkistus Kissan pimeämmälle puolelle, kauhuelokuvien ja mystiikan maailmaan. Tiedätkö mitä naapurisi oikein touhuaa? Mikä on tuo kummallinen ja vastenmielinen haju, joka tunkeutuu alakerrasta suoraan sinun kotiisi? Entä nuo pelottavat äänet, jotka pitävät sinua hereillä läpi yön? Haluatko edes ottaa selvää… Selvitä tämä mysteeri katsomalla Frans Nybackan ohjaama vertahyytävä Sä oot paha -video Svart Recordsin YouTube-kanavalta ja lähde ulvomaan kuuta Kissan kanssa:

”Apinalinna” ilmestyy 5.5.2023 ja siitä on ennakkotilattavissa useita erilaisia versioita vinyylipainoksista kasettiin ja CD-levyyn. Kirsikkana julkaisukakussa on 500 kappaleen rajoitettu vinyylipainos, joka sisältää ainutlaatuisen pop up -kannen. Tämän lisäksi Svart Recordsin Kissa-kaupassa on myös tarjolla rajoitettu 150 kappaleen erä, josta löytyy pop-up kannellisen pinkin vinyylin lisäksi myös Kissa-heijastin sekä kuuma fanijuliste.

Voit käydä kuuntelemassa uuden levyn biisejä jo maaliskuussa, kun Kissa lähtee mukaan Teksti-TV 666:n kanssa jo ennakkoon legendaariseksi luokiteltavalle Pizza Tour 2023 -kiertueelle. Se alkaa 3.3. Helsingin Tavastialta ja päättyy 24.3. Lappeenrannan Totemiin. Yhtyeen virallisen julkaisukiertueen päivät ilmoitetaan myöhemmin kevään aikana.

Kissa + Teksti-TV 666 Pizza-tour 2023
03.03. Tavastia, Helsinki
04.03. Klubi, Tampere
10.03. Logomo, Turku
11.03. Sammiosali, Lahti
17.03. Kerubi, Joensuu
18.03. Lutakko, Jyväskylä
24.03. Totem, Lappeenranta

Kissa – Apinalinna-tour 2023

12.05. West Coast Billiard, Kokkola
13.05. Rytmikorjaamo, Seinäjoki

  • lisää päiviä ilmoitetaan kevään aikana

Kissan taival sai alkunsa keväällä 2020 laulaja/kitaristi ja biisintekijä Günter Kiviojan tarpeesta purkaa luova energia ja valjastaa siitä raakaa alkuvoimaa sekä pop-sensibiliteettiä sykkivä entiteetti. Ympärilleen hän kasasi suomalaisen vaihtoehtomusiikin superkokoonpanon, jossa on tuttuja kasvoja yhtyeistä ja yhteyksistä kuten Ty Roxy, Ghost World, Kaleidobolt, Hard Action, Chestburster, Plastic Tones, Tamara Luonto ja Acid Runs.

https://www.facebook.com/kissarocknroll
https://www.instagram.com/kissa_rock/