Kotimaisen metallin 10 helmeä vuodelta 2014

KaaoszineVuosi 2014 alkaa olla lopuillaan, ja monet mediat ovatkin alkaneet jo listailla suosikkejaan vuodelta 2014. Tänä vuonna kotimaassa julkaistiin mielestämme iso määrä kerrassaan loistavia metallialbumeita ja halusimme poimia teille mielestämme kymmenen genren parhainta. Voit katsoa Kaaoszinen valinnat vuoden kotimaiseksi metallialbumeiksi tästä:

 

– ”Terror Hungry”:

Lost Society Terror Hungry 2014Jyväskyläläinen thrash metal -retkue Lost Society vastasi viime vuonna yhdestä kotimaan parhaasta metallidebyytistä albumillaan ”Fast Loud Death”. Bändi jatkoi siitä, mihin se jäi, toisella ”Terror Hungry” -albumillaan, ja kyseinen albumi kuuluu ehdottomasti vuoden kovimpien kotimaisten metallialbumeiden listalle. Lost Society lämmittelee jälleen lauteita Children Of Bodomille yhtyeen joulukuun keikoilla, joten siitä levy soimaan ja yhtyeen energinen live-keikka katsastamaan.

Kaaoszinen arvostelun ”Terror Hungry” -albumista voit lukea tästä.

– ”SLK”:

Stam1na SLK 2014Lemin lahja Stam1na on lunastanut paikkansa yhtenä kotimaan suosituimmista metalliyhtyeistä, ja yhtyeen uusi ”SLK”-albumi tuntui vain nostavan sen suosiota entisestään. Yhtye on Kaaoszinen toimituksen sisällä yksi kiisteillyimmistä jakaen varsin jyrkästi mielipiteitä niin puolesta kuin vastaan – ja ehkäpä tässä piileekin yhtyeen suuren suosion salaisuus. Oli niin tai näin, niin ansaitsee ”SLK” ehdottomasti paikkansa kotimaisen metallin kärkikymmenikössä tänä vuonna. Loistava albumi.

Kaaoszinen arvostelun ”SLK”-albumista voit lukea tästä.

– ”Dawn Of The 5th Era”:

Mors Principium Est - Dawn of the 5th Era (2014)Melodinen death metal -rykmentti Most Principium Est on osoittanut kuuluvansa ehdottomasti kotimaisen melodisen death metallin eliittiin, mistä ”Dawn Of The 5th Era” on ehdoton osoitus. Albumi on silkkaa rautaa alusta loppuun ja omasta mielestäni tämän vuoden paras albumi kotimaisessa metallissa. Osataan sitä Suomessakin tehdä hyvää melodista deathia!

Kaaoszinen arvostelun ”Dawn Of The 5th Era” -albumista voit lukea tästä.

– ”Shadows Of The Dying Sun”:

Insomnium kilpailuJoensuulainen, Mors Principium Estin kanssa samaan melodisen death metallin lokeroon lukeutuva Insomnium vastasi toisesta tämän vuoden kovimmasta kotimaisesta melodisen death metallin tuotoksesta uudella ”Shadows Of The Dying Sun” -albumillaan. Melodiset ja jylhät riffit yhdistettynä melankoliseen ilmapiiriin saavat yhtyeen erottumaan massasta positiivisesti, ja se onkin kovaa vauhtia nousemassa myös kansainvälisesti varsin varteenotettavaksi yhtyeeksi. Kuunnelkaa ja nauttikaa.

Kaaoszinen arvostelun ”Shadows Of The Dying Sun” -albumista voit lukea tästä.

– ”Pariah´s Child”:

Sonata Arctica Pariahs Child 2014Kemiläinen power metal -yhtye Sonata Arctica teki vahvan paluun parrasvaloihin uusimmalla ”Pariah´s Child” -albumillaan. Yhtye ehti kokeilemaan vuosien varrella erilaisia tyylejä musiikissaan, mutta paluu juurille oli ehdottomasti yhtyeelle oikea valinta. Nappisuoritus.

Kaaoszinen arvostelun ”Pariah´s Child” -albumista voit lukea tästä.

– ”IV – One with the Storm”:

Ghost Brigade - Iv-One With The StormGhost Brigade, Jyväskylän lahja melankoliselle metallille, löi tiskiin ehkäpä yhden vuoden parhaista albumeista uusimmalla ja järjestyksessään neljännellä ”IV – One with the Storm” -levyllään. Mikäli melankolinen metalli on lähellä sydäntä, kyseisen albumin hankinta on pakollista. Mestariteos.

Kaaoszinen arvostelun ”IV – One with the Storm” -albumista voit lukea tästä.

– ”Tulijoutsen”:

Kuolemanlaakso - Fireswan 2014Helsinki–Kuopio-akselilla majaansa pitävä death doomia soittava Kuolemanlaakso vastasi vuoden kovimmasta julkaisusta tässä genressä uusimmalla ”Tulijoutsen”-albumillaan. Kaaoszinen arvostelussakin lähes täydet pisteet napannut yhtye onkin ehdottomasti kotimaan yksi suurimpia metallilupauksia. Nähtäväksi jää, mihin yhtyeen rahkeet tulevat tulevaisuudessa riittämään. Kertakaikkisen loistava albumi ja lähes kympin suoritus.

Kaaoszinen arvostelun ”Tulijoutsen”-albumista löydät tästä.

– ”Nekros Philia”:

Lord Of Pagathorn - Nekros PhiliaHelsinkiläinen vuodesta 1992 toiminnassa ollut black metallia suoltava Lord Of Pagathorn on elävä esimerkki siitä, että kotimainen black metal elää ja on voimissaan myös vuonna 2014. Yhtyeen Woodcut Recordsin kautta julkaisema ”Nekros Philia” on ehdottomasti kaikessa kylmyydessään ja synkkyydessään yksi vuoden parhaista black metal -leyvytyksistä. Ottakaahan yhtye haltuun, mikäli ette siihen vielä ole tutustuneet.

Kaaoszinen arvostelun ”Nekros Philia” -albumista löydät tästä.

– ”Имена на стене”:

kypck2Sami Lopakan (ex-Sentenced) tähdittämä, venäjän kielellä laulava Kypck osui kultasuoneen uusimmalla ”Имена на стене” -albumillaan. Samankaltainen ainutlaatuinen melankolia ja ahdistus, jota Sentencediltä tottui kuulemaan, on onnistuttu vangitsemaan myös tälle albumille, ja se viekin kyseisen albumin Kypckin julkaisujen ehdottomaan parhaimmistoon. Sentencedin fanille ehdoton hankinta.

Kaaoszinen arvostelun ”Имена на стене” -albumista voit käydä lukemassa tästä.

– ”Fallen Leaves & Dead Sparrows”:

Amoral Fallen Leaves & Dead Sparrows 2014Progressiivista metallia soittava Amoral lukeutuu kotimaan metallikentällä yhtyeisiin, joka jakaa mielipiteet varsin jyrkästi kahtia. Yhtyeen järjestyksessään kuudes albumi ”Fallen Leaves & Dead Sparrows” on kuitenkin oiva osoitus yhtyeen huikeasta kehityksestä vuosien saatossa ja ehdottomasti kotimaisen progressivisen metallin parhaimmistoa vuonna 2014. Suosittelemisen arvoinen tuotos kaikille progressiivisemman metallin ystäville.

Kaaoszinen arvostelun ”Fallen Leaves & Dead Sparrows” -albumista voit käydä lukemassa tästä.

Kommentoi julkaisua