Kuva: Arto Arvilahti

Kotimaisen raskaan rockin pioneeri Xysma julkaisee uuden albumin 25 vuoden tauon jälkeen

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 6.10.2022

Xysma on yksi maamme merkittävistä kotimaisen raskaan rockin edelläkävijöistä. Bändi eteni aktiiviurallaan tyylilajista toiseen. Alkuaikojen grindcore ja death metal muuntui nopeasti metallivaikutteiseen rockiin ja siitä myöhemmin surisevan stoner rockin kautta melodisempaan, äänekkääseen indierock-ilmaisuun. Vuosien saatossa Xysma nousi kansainvälisen kulttibändin asemaan, jonka levyistä julkaistaan yhä uudelleen haluttuja uusintapainoksia.

Huhut paluusta nousivat esiin vuonna 2020, kun yhtye ilmoitti palaavansa keikoille uudistuneen kokoonpanonsa kera. Korona siirsi toki konsertit vuodelle 2022, mutta vapaaksi jäänyt aika käytettiin tehokkaasti ja nyt Xysma ilmoittaa, kuin varkain, uuden levyn valmistuneen. ”No Place Like Alone” julkaistaan keväällä 2023, 25-vuotta edellisen virallisen albumin jälkeen.

Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2022 →

Ennakkoa tulevasta on luvassa, kun lokakuun alussa julkaistava ”Well Seasoning” -single ilmestyy digitaalisesti. Kappale on itse asiassa yhtyeen ensimmäinen valmiiksi tullut biisi vuosikymmenten tauon jälkeen. Tulevan albumin avausbiisi on vanhaa tuttua 90-luvun Xysmaa, ilmeinen valinta ensimmäiseksi singleksi – ikään kuin yhtye ei olisi ollut poissa lainkaan. Mutta Xysma ei olisi Xysma, ellei levyltä löytyisi variaatiota. Uudelta levyltä löytyy niin uutta singleä raskaampaa materiaalia kuin erikoisempaa materiaalia, kuten yhtyeen aiemmillakin levyillä on ollut tapana. Mutta mistä ”Well Seasoning” kertoo jää viime kädessä mysteeriksi. Yhtyeen rumpali ja kappaleen sanoittaja Teppo Pulli kertoo kappaleesta seuraavaa:

”Yksinkertaistetusti biisissä on kyse ruoanlaitosta ja etenkin siitä, miten onnistut siinä täydellisesti.”

Svart Records julkaisee Xysman uuden albumin ”No Place Like Alone” 24.3.2023. ”Well Seasoning” -single julkaistaan 7.10.2022 ja sen julkaisua juhlitaan Tavastia-klubilla 15.10.2022. Ennakkoliput myy Tiketti.

Kuuntele Xysman Well Seasoning” -kappale tästä:

Xysma 2022:
Janitor – laulu
Olli Nurminen – kitara
Teppo Pulli – rummut
Kalle Taivainen – basso
Janne Lastumäki – koskettimet

https://www.facebook.com/Xysma/
https://www.instagram.com/xysma_official/