Kotimaisille kulttuuritapahtumille myönnettiin yli 7 miljoonaa euroa koronatukea: mm. Tuska, Nummirock, John Smith, Provinssi sekä Qstock saavat apua

Tänä koronapandemian aikana valitettavasti uutiset kotimaan musiikkikentältä ovat olleet lähtökohtaisesti viime aikoina varsin ankeita. Nyt luvassa on kuitenkin hieman positiivisempia uutisia sillä Opetus- ja kulttuuriministeriö on myöntänyt yli seitsemän miljoonaa euroa avustuksina koronavirusrajoitusten vuoksi peruuntuneille tai ennakoitua pienempinä toteutuville kulttuuritapahtumille. Tuen tavoitteena on, että taide- ja kulttuuritapahtumia järjestävien yhteisöjen ja säätiöiden edellytykset jatkaa toimintaansa säilyvät poikkeuksellisista oloista huolimatta.

Opetus- ja kulttuuriministeriö on jakanut yhteensä 7 157 000 euroa korona-avustuksina kesän kulttuuritapahtumien järjestäjille. Järjestäjäorganisaatioita tuetaan, jotta ne pystyvät jatkamaan toimintaansa koronatilanteen aiheuttamista tappioista huolimatta ja valmistautumaan ensi vuoden tapahtumien järjestämiseen. Tukea myönnettiin yhteensä sadalle hakijalle.

Eniten apurahaa sai Flow-festivaali, jota järjestävä oy sai 780 000 euroa eritysavustusta ja toiseksi eniten rahaa sai Savonlinnan oopperajuhlat, jota tuettiin myös 780 000 euron yleisavustuksella. Muita apurahoja saaneita tahoja olivat mm. (180 000€), (100 000€), festival (400 000€), (190 000€), Sideways festival (240 000€), Provinssi / Ruisrock (170 000€) sekä Ilosaarirock (300 000€).

Voit katsoa listan yleisavustuksista täältä sekä listan erityisavustuksista täältä.

Kommentoi julkaisua