Kotimaista kuolonlaahausta tarjoaa debyyttinsä julkaissut God Disease

Kirjoittanut Antti Mikkolainen - 25.3.2019

Lähes vuosikymmenen kasassa ollut, kertaalleen hajonnutkin kotimainen God Disease on erinäisten lyhytsoittojen ja demojen myötä saanut julki debyyttialbuminsa. Materiaalia on siis kypsytelty pitkään ja hartaasti. Homman nimi on death doom sieltä kuolettavammasta päästä, eikä minkäänlaisia goottivaikutteita ole luvassa. On ehkä makuasia mieltääkö levyn hitaasti laahustavaksi death metalliksi vai death doomiksi ja tästä syystä bändin soinnissa on enemmän yhtäläisyyksiä vanhan liiton meininkiin kuin esimerkiksi Swallow the Sunin kaltaisiin yhtyeisiin, vaikka God Disease kyllä taitaa myös melodioiden esiintuomisen.

”Drifting Towards Inevitable Deathin” teemana on painajainen, kuolema ja eräänlainen jälleensyntymä. Unensekaisia kuolemanhoureita tarjoava albumi on aiheensa puolesta taiten kokoon kursittu paketti, jonka kansikuvakin jo antaa osviittaa levyn temaattisesta sisällöstä.
Lajissaan yhtyeen sointi on tyypillistä sekä asiansa osaavaa jynkytystä, mutta kolikon kääntöpuolena on, ettei levy lopulta sisällä kovinkaan paljon tarttumapintaa. Paikoin levyä vaivaa jopa lievähkö mielikuvituksen puute. Tästä huolimatta ”Drifting Towards Inevitable Death” pysyy kasassa mainiosti. Soundit on saatu ruuvattua isoiksi ja raskaiksi, erityisesti rummut soivat mukavan kumeina. Murinat ovat pirun matalaa kuolonkorinaa, kuten asiaan kuuluu. God Disease tuo mieleen yhtyeen ehkä hieman yllättävältä taholta; monessa kohtaa on kuin kuulisi kaikuja ”Monotheistin” aikaisesta Celtic Frostista. 

”Drifting Towards Inevitable Death” ei ehkä sisällä varsinaisia huippukohtia, mutta on siitä huolimatta genressään laadukas ja varteenotettava teos, jonka luulisi maistuvan musertavan raskaan death metallin ystäville. Hyvä pelinavaus bändiltä, jolta sopii tulevaisuudessa odottaa jotain vielä parempaa ja ennen kaikkea jotain, jolla jäädään kuuntelijoiden mieleen.

7/10

Kappalelista:

1. Descending into Abyss
2. At the Pillars of Kadatheron
3. Cadaver Sculptor
4. King of Maggot Crawling Flesh
5. Cathedral Gates
6. Death… Is Just a Beginning
7. Blessed Darkness
8. Drifting Towards Inevitable Death

God Disease Facebookissa

Luetuimmat

Uusimmat