Kotipelto & Liimatainen – Blackoustic

Kirjoittanut Arto Mäenpää - 30.10.2012

Fanien toiveesta ja vaatimuksesta kaksikko Timo Kotipelto (Stratovarius) ja Jari Liimatainen (ex- Sonata Arctica) päätti heittää ensimmäisen duo-levynsä ilmoille. ”Blackoustic”-nimeä totteleva levy sisältää 13 kappaletta, joista suurinta osaa on esitetty miekkosten akustisilla keikoilla. Kuultavana on ”ihan jees” -tason tavaraa, mutta Timpan Lappajärven mökillä nauhoitettu, Matias Kupiaisen (Stratovarius) miksaama levy voisi olla vielä hitusen tunnelmallisempi, mutta ilmeisesti kaksikosta ja nauhoitusolosuhteista ei ole saatu enempää irti.

Levyn sydän lienee Kotipellon soolouran kappalevalikoima, joista ”Sleep Well” ja ”Serenity” ovat näemmä saaneet täysin uudet sovitukset. Täysin uutena kappaleena levyllä kuullaan Liimataisen nikkaroima ”Where My Rainbow Ends”. StratovariuksenSpeed of Light” on saanut mainion akustisen sovituksen, kun taas miljoona kertaa kuultu ”Black Diamond” kaatuu hällä väliä -asteikon puolelle. Muista Stratovarius-ajan versioissa ei löydy hyvää eikä huonoa sanottavaa.

Levyltä löytyy myös cover-biisejä, jotka näyttäisivät päällisin puolin olevan aika tasaisen kuuloisia. Tosin Deep PurplenPerfect Strangers” kuulostaa Kotipellon kidasta huomattavasti paremmalta kuin The WhonBehind Blue Eyes”, joka kuultiin edellisen kerran Stratovariuksen  ”Under Flaming Winter Skies”
-tuplalivellä. Levyn lopettava ”Karjalan Kunnailla” nostattaa isänmaallisuuden tunteen hiusrajaan saakka, mutta Kotipelto olisi allekirjoittaneen mielestä voinut laulaa kappaleen ehkä hieman matalammalta. Lopetus on joka tapauksessa mainio.

Kotimaisilta metalliartisteilta tulee niin harvoin akustista materiaalia koko levyllisen verran, että jo tältä kantilta tarkasteltuna levy on hankinnan arvoinen. Tässä on takkatulimusiikkia, joka maistuu hyvän viinin kanssa nautittuna. Tämä tuotos on kuitenkin tasapaksu akustinen duo-levy, jossa on kuriositeettina akustisen versioinnin lisäksi pari uutta sovitusta. Valitettavasti Kotipellon aksentti paistaa läpi useimmista biiseistä enemmän nyt kuin biisien sähköisissä versioissa – välillä tämä häiritsee kuuntelukokemusta enemmän kuin luulisi.

6½/10

Kappalelista:
1. Sleep Well
2. Out in the Fields
3. Black Diamond
4. My Selene
5. Behind Blue Eyes
6. Hunting High and Low
7. Where My Rainbow Ends
8. Speed of Light
9. Perfect Strangers
10. Coming Home
11. Serenity
12. Rainbow Eyes
13. Karjalan Kunnailla

http://www.kotipelto.com/kotipelto-liimatainen-blackoustic/

Kirjoittanut: Jarmo Hänninen