Kotkalaisen Evil Driven vimmainen tahti ei näytä hidastuvan – arviossa yhtyeen toinen kokopitkä ”Ragemaker”

Jo viiden vuoden ajan kotkalainen Evil Drive on puskenut näytille varmaa ja rehellistä melodisen puoleista kuolonmetallia. Nopealla tahdilla etenevää nuorta kokoonpanoa voisi lähteä vahvasti kuvailemaan suomalaiseksi Arch Enemyksi, sillä yhtyeen tuotannosta löytyy palasia, joista huomaa samanlaisia yhtäläisyyksiä mitä naapurivaltiosta kotoisin oleva Arkkivihollisemme tarjoaa. Pääpointtina tuon erityisesti esille tarttuvat kitarakuviot, melodiset sovitukset sekä naissolistin örinälauluosuudet. Onhan Evil Driven kahden vuoden takainen debyyttijulkaisu ”The Land of the Dead” (2016) herättänyt huomiota melodeathin piireissä. Vastaanotto on ollut enimmäkseen lämmin, joten bändin suuntaus on ollut lähteä luomaan uutta materiaalia. Näinpä tämän vuoden puolella Evil Driven toinen kokopitkä ”Ragemaker” näkee päivänvalonsa.

”Ragemaker” jatkaa siitä, mihin edellinen kokopitkä on jäänyt. Osittain melodisen death metalin tyylisuunnan lisäksi albumin sävellyksiin on sekoitettu thrash-vaikutteita, joita voi kuulla muun muassa ”Fight to Die” -raidasta. Ja korostan, että vaikutteita on otettu osittain muistakin tyyleistä, sillä Evil Drive pitää oman linjansa melko selkeästi kohdillaan. Levyn alkupuolella oleva sävellys ”The System is Dead”, joka luokittuu erityisesti levyn parhaimpiin osiin, on esimerkki siitä, millä tavalla voidaan hyvää melodeathia toteuttaa.

Kuten mahdollisesti voidaan päätellä, niin onhan yhtyeen pääroolilla, eli tässä tapauksessa naisvokalistilla Viktoria Virenillä, osuutensa tuoreimpaan julkaisuun. Örinät ja murinat luonnistuvat moitteettomasti, vaikka osassa kappaleissa ajatukset eivät herätä suuria tunteita. Laimeahko lopputulos johtuu enimmäkseen kappaleiden sovituksista, joista esimerkiksi keskinkertainen ”Ragemaker” ei pitkällä tähtäimellä luo suurta kiinnostusta. Taas ”Legends Never Die” -kappaleesta voi kuulla Virenin toisen puolen, jossa hänen laulunsa kuulostavat kauniilta. Toisin sanoen, Virenin puhtaat lauluosuudet nostattavat julkaisun statusta korkeammalle, joten julkaisusta löytyy monipuolisuutta. Hienoa, että ”Ragemaker” lupailee myös tällaista!

Kaiken kaikkiaan ”Ragemaker” ei ole tajunnanräjäyttävä levy, mutta sitä ei voi todellakaan moittia kehnoksi. Myös Motörheadilta lainattu ”Killed by Death” on hauska lisä albumiin. Evil Drive on onnistunut tekemään biisin oman kuuloiseksi versiokseen. Ei hullumpi julkaisu! Ideaa, potkua ja räväkkyyttä löytyy, joten tulevaisuutta ajatellen Evil Driven suunta on lupaava. Hienosäätämällä tulevia teoksia bändi lähtee haastamaan Arkkivihollisemme egoa.

7½/10

Kappalelista:

01. Intro (The Rage Is Rising)
02. Anti-Genocide
03. The System Is Dead
04. Fight to Die
05. Legends Never Die
06. Ragemaker
07. Fire Is Her Name
08. There Is No God
09. Run Through the Dark
10. Suicide Nation
11. Killed by Death (Motörhead Cover)

Evil Drive Facebook

Kirjoittanut: Sami Elamaa

Kommentoi julkaisua