Kuva: Martin Sivakov

Kouta julkaisee uuden albumin huhtikuussa: esimakua antaa tuore single ”Häpeä”

Kirjoittanut Niko Kuusela - 19.3.2023

Edellisvuonna esikois-EP:nsä ”Aarnihauta” julkaissut folkahtava black metal -yhtye Kouta on valmistellut huolella huhtikuun 21. päivä ilmestyvää ensimmäistä albumiaan ”Kaarnaköydet”. Bändi saa inspiraationsa pohjoisesta mytologiasta ja luonnon armottomuudesta, joka kuuluu musiikissa niin voimakkaana kuin puhuttelevana kokemuksena vieden kuulijat pohjoisen kylmiin ja salaperäisiin maisemiin. Nyt tulevalta debyytiltä on julkaistu sen ensimmäinen single ”Häpeä”, joka on jo aiemmin toiminut keikkojen avauskappaleena.

”’Häpeä’ mukailee levyn selkärankana toimivaa kolmiosaista tarinaa syventäen veljessurmasta kertovia tekstejä tuomalla esiin mielenmaisemaa, jota läheisen ihmisen tappanut käy läpi. Tällaista raakuutta ja tunnetta heijastaa myös musiikillisesti kova ja kylmä biisi”, summaa kitaristi Eemeli Haarala ensisinglen.

Yhtye on mukana Black Crucifixionin juhlakiertueen viimeisillä keikoilla niin Bar 15:ssa Seinäjoella 24. maaliskuuta kuin Oulun 45 Specialissa 21. huhtikuuta, minkä jälkeen bändi suuntaa kesällä Tuska-festivaalille ja elokuussa puolestaan Itä-Euroopan-kiertueelle.