Kouvolasta ponnistava Rylos julkaisi uuden sinkun tulevalta levyltään: haastattelussa bändin laulaja Mikko Heino

Rylos. Kuva: Elias Patrikainen

”Avaruusporkkana Rockiksi” genrensä nimeävä kouvolalainen Rylos julkaisi ensimmäisen singlen tulevalta levyltään. Tänään tiistaina 24. heinäkuuta julkaistu ”Leaving Earth” –nimeä kantava single antaa esimakua tulevalta ”Solarworks Pt.1” –pitkäsoitolta, joka on yhtyeen järjestyksessään kolmas kokopitkä albumi. Kaaoszine jututti bändin laulajaa Mikko Heinoa singlen julkaisun kynnyksellä ja otti selvää, mitä ”Avaruusporkkana Rock” oikein on.

Tervehdys Mikko. Ensinnäkin tahtoisin kysyä, kuinka kesä on sujunut? Onko ollut riittävästi keikkaa?

Mikko: Kiitos kysymästä, kesä on mennyt oikein mukavasti uuden kitaristin, Jukka Vehkalan, sisäänajossa. Olemme heittäneet jo muutaman keikan Jukan kanssa ja kaikki alkaa pikkuhiljaa toimia kuten pitääkin. Samaan aikaan on ollut tulevan levyn miksaussessiot, ja kesäkuun lopulla saimmekin uuden albumin miksauksen ja masteroinnin valmiiksi.

Uuden ”Solarworks Pt.1” –levynne ensimmäinen sinkku ”Leaving Earth” on juuri julkaistu. Milloin itse levy ilmestyy?

Mikko: Itse levyn on määrä ilmestyä syyskuussa. ”Leaving Earthista” teimme myös lyriikkavideon, joka löytyy YouTubesta. (Katso video tästä: https://youtu.be/hQDXO_QxFkw)

Entä minkälainen tekoprosessi uuden levynne takana on?

Mikko: Tekoprosessi alkoi jo ”Planetin” julkaisun aikana ja oli hyvin helppo. Ensin tehtiin hyvä esituotanto, jonka jälkeen alkoivat äänitykset. Meillä on jo sävellettynä ja esituotettuna kolme seuraavaakin levyä, joten tilanne on materiaalin osalta tällä hetkellä aika hyvä.

Minkälaisia uusia kulmia tuleva levy tuo teistä esiin bändinä omasta mielestäsi? Poikkeaako se musiikillisesti paljonkin edeltäjästään, viime vuonna julkaistusta ”Planetista”?

Mikko: Kyllä uudella albumilla syvennytään musiikillisesti paljonkin. Tätä levyä on myös tuotettu huomattavasti enemmän kuin edeltäjiään, ”Game Theory”- ja ”Planet” -levyjä. Itse olen aina ajatellut kolmatta levyä merkkipaaluna; tässä kohtaa bändi löytää omaa soundiaan ja kehittää vahvasti omaa uniikkia juttuaan. Toisaalta levy on taattua Rylosia, eli melodista rock-musiikkia.

Rylos ammentaa aiheitaan ilmeisen paljon avaruudesta, mihin tuoreimman sinkun nimikin viittaa. Olette nimittäneet bändinne genreä myös ”Space Carrot Rockiksi” eli suomennettuna ”Avaruusporkkana Rockiksi” – mistä nimitys tulee?

Mikko: Nimitys juontaa juurensa kultaiselta 80-luvulta, kun minulla oli hallussani 8-bittinen ”Sega Master System” ja tykkäsin kovasti tasohyppelypeleistä. Tämä musiikkimme mukana seikkaileva Porkkanaukko-idea on siltä ajalta; olen aina haaveillut, että pystyisin yhdistämään musiikin ja 8-bit –pelitunnelman jotenkin. Ajattelin, että porkkanahan on tosi cool ja pirtsakan värinen juures, minkä pohjalta kyseinen hahmo syntyi. Kerroin ajatuksesta Esa Ahlqvistille, joka sitten piirsi hahmon. Mietin, että avaruus ja porkkana olisivat yhdistelmänä vieläkin coolimpi ja niin syntyi ”Avaruusporkkana Rock”.

Myös viimeisimmän levynne “Planetin” “Into the Gutter” –nimisen sinkun musiikkivideolla seikkailee tämä mainitsemasi mystinen porkkanamies, joka esiintyy myös bändin kahden viimeisimmän albumin kannessa. Mikä merkitys porkkanamiehellä oikein on?

Mikko: Porkkanaukolla on muutamiakin merkityksiä, jotka itse selkeästi näen, mutta en halua avata hahmon mystisyyttä sen enempää. Porkkanaukko vierailee meidän live-keikoillakin joskus, mutta ei aina. Hahmo antaa meille energiaa ja muistuttaa siitä, että me olemme kovin livebändi tällä planeetalla juuri nyt.

Rylos. Kuva: Elias Patrikainen.

Esiinnytte seuraavan kerran tulevana torstaina Kuopiossa RockCockin jatkoilla. Minkälainen settilista Henry’s Pubissa on luvassa, kuullaanko keikalla kenties myös tulevan ”Solarworks Pt.1” –albumin uusia kappaleita?

Mikko: Settiin on valikoitunut tilanteeseen sopivia kappaleita kaikilta levyiltämme. Tulevalta levyltäkin tulemme soittamaan kolme biisiä, joten nyt olisi kaikilla mahdollisuus saada ensikosketus myös uuteen materiaaliimme.

Minkälaiset odotukset Kuopion-vierailun ja itse keikan suhteen?

Mikko: Odotukset ovat erittäin hyvät, sillä Kuopio on ollut meille suosiollinen jo ”Game Theory” -levyn ajoista alkaen. Tämä on Rylosin kolmas keikka Kuopion seudulla, ja tällä kertaa pääsimme Kuopio RockCockin avauspäivän jatkoklubille soittamaan, mikä on tietysti meille suuri kunnia. Toivottavasti ensi vuonna tykitämme jo itse päätapahtumassa!

Koska on kesä, ja kerrankin oikein helteinen sellainen, on myös kysyttävä: mikä on parasta kesässä?

Mikko: Ehdottomasti rakkaus, musiikki, perhe, ystävät, mukavat ihmiset ja aurinko.

Ja lopuksi, minkälaiset terveiset haluaisit lähettää Kaaoszinen lukijoille?

Mikko: Seuratkaa sydäntenne ääntä ja tulkaa Rylosin keikoille kuuntelemaan energistä rockia. Tulevien keikkojen ajankohtia päivitetään Rylosin Facebook-sivuille.

Rylos esiintyy Kuopio RockCockin jatkoilla Henry’s Pubissa torstaina 26. heinäkuuta. Liput keikalle maksavat 4€ ja niitä saa täältä: https://liveto.fi/fi/ 

Linkki Facebook-tapahtumaan: https://www.facebook.com/events/2356894244334256/

Bändi Facebookissa: https://www.facebook.com/rylosband 

 

Kirjoittanut: Hilkka Aarela