Kovaa Rasvaa jyrää tietoisuuteesi läpi sumun ja hulluuden – uusi EP ilmestyy juhannukseksi

Kirjoittanut Niko Kuusela - 6.5.2021
(c) Kovaa Rasvaa

Kovaa Rasvaa julkaisee uuden ”Tasaluvulla tulevaisuuteen” EP:n kesäkuun puolessa välissä. Ville Valavuon (mm. Hard Action, Kohti Tuhoa) äänittämä seitsemän biisin julkaisu on odotettu jatkumo kolme vuotta sitten loppuunmyydylle ”Pahan vaimon käsikirja” 12” EP:lle – jonka uusitapainoksen Svart Records julkaisee uuden EP:n tavoin 18.6.2021.

Kovaa Rasvaa on maailman tilanteen vuoksi joutunut koostamaan uutta materiaaliaan niin, ettei kappaleita ole voitu testata elävän yleisön edessä. Toisaalta keikkailun loppuminen on taannut ansaitun tauon, jonka aikana uusien biisien säveltäminen on ollut mahdollista peruskiireiden lomassa. Kaikella on siis puolensa.

-””Tasaluvulla tulevaisuuteen” ei ole niin suoraviivaisesti ammentanut yhdestä lähteestä tai teemasta, vaan toiveena oli selkeämpi siirtyminen hardcore punkista thrash metalin suuntaan. Sanoituksissa ideoina ovat olleet pienet tuokiokuvat tai ajatelmat, joista ei löydä suoraviivaisia poliittisia kannanottoja, mutta käsitellään sanottajan kannalta tärkeitä̈ teemoja, kuten palkkatyön orjuutta. ”Rasva Militia” -biisistä voi kertoa ennakkoon, että älkää säikähtäkö sen militanttia nimeä. Sanoitusidea on viittaus ja lokalisointi eräästä 80-luvun alun thrash-biisistä. Kovaa Rasvaa jyrää tietoisuuteesi läpi sumun ja hulluuden”, yhtye selvittää uuden julkaisunsa taustoja.

Eurooppaa ja Etelä-Amerikkaa kiertäneen yhtyeen jäsenistön taustalta löytyy lukuisia kotimaisen uudemman punkin ja hardcoren klassikoyhtyeitä, kuten Khatarina, Kuolema, Selfish sekä Forca Macabra. Uuden levyn myötä mielenkiinto alkaa pikkuhiljaa suuntautua kiertueille, mutta olosuhteita ei uhmata.

-”Olemme jo sopineet alustavasti pari festarikeikkaa Suomeen sekä ulkomaille elokuussa, mutta toisaalta odotellaan rauhassa maailman avautumista. Alkuun haluaisimme tehdä pienen kiertueen Ruotsissa ja Tanskassa, koska rakastamme kiertää Skandinaviassa. Sen jälkeen suuntaamme toivottavasti Kreikkaan, Espanjaan ja Portugaliin”.

Kovaa Rasvaa -yhtyeen ”Tasaluvulla tulevaisuuteen” ilmestyy kesäkuun puolessa välissä ja minilevyn ensimmäinen single ”Säännöt” julkaistaan perjantaina 7.5.2021 digitaalisesti.