Krisiun – Forged In Fury

Brasilian tämän hetken ehdottomasti kovin yhtye Krisiun julkaisee seuraajan loistavalle ”The Great Execution” -albumilleen vuodelta 2011. Uusi albumi on nimeltään ”Forged In Fury”, ja julkaisusta vastaa Century Media. Yhtyeen edellinen albumi kolahti itselleni sen verran kovaa, että tämä on yksi niistä harvoista levyistä, joita voin sanoa jo hieman odottaneenikin.

Albumi tärähtää käyntiin ”Scars Of The Hatred” -nimisen kappaleen myötä. Kuulija joutuu heti alkuun vahvan riffitulituksen kohteeksi, eikä jää epäselväksi, että yhtye jatkaa omalla jykevällä linjallaan edelleenkin. Krisiun puskee vahvasti eteenpäin perinteisiä death metalin arvoja kunnioittaen, mutta myöskään teknisyyttä unohtamatta. ”Ways Of Barbarism” ja ”Dogma Of Submission” jatkavat brasilialaistrion ilottelua. Näistä ensimmäinen on hieman suoraviivaisempi kappale, kun taas jälkimmäinen on esitys teknisyydestä ja nopeudesta.

Yhtye soittaa erittäin tiukasti yhteen, ja vokalistinkin murinat sopivat kappaleisiin kuin nyrkki silmään. Kaikesta huolimatta ”Forged In Fury” ei kokonaisuutena yllä edeltäjänsä tasolle. Siinä missä ”The Great Execution” oli alusta loppuun tiukkaa tykitystä, tämä albumi tuntuu hetkittäin hieman jarruttelevan. Ei tuo edeltäjäkään ehkä ollut kaikkein monipuolisin death metal -albumi, mutta se oli niin murhaavaa materiaalia täynnä, ettei ollut tarvettakaan. Tällä albumilla on selkeästi yritetty hieman monipuolisempaa ulosantia. Lopputulos on kyllä hyvä muttei niin hyvä, kuin olisi voinut olla. Teknisyyttä on selkeästi lisätty, ja yleensä se kyllä toimiikin, mutta hetkittäin sitä on ikään kuin väkisin lisätty joihinkin kohtiin. Mainittakoon tässä nyt kappale ”Burning Of The Heretic”, joka on totaalista turpaanvetoa, kunnes kappaleen keskiosassa alkaa hieman ihmeellinen junnaava kikkailuosio, joka ei oikein tunnu istuvan kappaleeseen. Tämä on toki vain minun mielipiteeni.

Albumin ehdotonta kärkeä edustaa Vader-henkinen ”Soulless Impaler” sekä perinteisempää death metalia edustava ”Oracle Of The Ungod”, jossa kuullaan myös mielenkiintoinen heavy metal -soolo. Kaiken kaikkiaan ”Forged In Fury” oli odotuksiin nähden pienoinen pettymys, mutta kuitenkin reipas ja kelpo kiekko, jota ei tarvitse levyhyllyssään häpeillä.

7/10

Kappalelista:

1.Scars Of The Hatred
2.Ways Of Barbarism
3.Dogma Of Submission
4.Strenght Forged In Fury
5.Soulless Impaler
6.Burning Of The Heretic
7.The Isolated Truth
8.Oracle Of The Ungod
9.Timeless Starvation
10.Milonga De La Muerte

http://www.krisiun.com.br/

Kirjoittanut: Juha Attola

Kommentoi julkaisua