Kristillisen rockyhtye Skilletin laulaja John Cooper väittää Rage Against The Machinen muuttuneen osaksi sitä, mitä vastaan ennen kapinoi: ”Minä olen nyt se vallankumouksellinen”

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 6.12.2021

Kristillinen rockyhtye Skillet on tunnettu paitsi monista hiteistään, myös solisti John Cooperin monista poliittisista lausunnoista. Nyt Cooper on avannut sanaisen arkkunsa tuoreessa Apologia Studiosin haastattelussa.

Haastattelussa Cooper kertoo, että vahvan poliittisen sanoman omaava Rage Against The Machine on hänen mielestään näinä päivinä menettänyt teräänsä ja muuttunut osaksi sitä ”konetta”, jota vastaan se ennen kapinoi. Cooperin mielestä yksi syy tähän on se, että bändin jäsenet puhuvat rokotteiden puolesta, kun taas Cooper itse kertoo vastustavansa sekä kasvomaskeja että rokotteita kuin muitakin koronatoimia yleisesti.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

”En ole koskaan saanut uskoani kohtaan yhtä paljon vastustusta, kuin silloin, kun olen ottanut kantaa rokotusmääräyksiin ja maskimääräyksiin. Ihan kuin se olisi anteeksiantamaton synti”, Cooper kertoo ja jatkaa:

”Monet bändit eivät vain tiedä, mitä tehdä … Olemme viihdeteollisuudessa, jota ohjaavat pitkälti sosiaalinen media ja media ylipäätään. Sinulla ei ole lupaa puhua mitään vastaan… Tarkoitan, että Rage Against The Machine kertoo ihmisille, että jos he eivät ota rokotetta… Rage Against The Machinesta on tullut osa koneistoa. Se on hullua. Niin kuin, että odottakaas nyt hetki. Minäkö olen nyt se vallankumouksellinen? Minä olen kapinallinen, ja Rage Against The Machine on vain valtiorockia.”