Kublai Khanin ”Nomad” pitää tylsyyden loitolla ja mielen virkeänä

Teksasilainen metalcore-yhtye Kublai Khan (joka on mitä ilmeisemmin nimetty 1200-luvulla eläneen mahtavan mongolialaisen Khanin mukaan) julkaisi viime syksynä kolmannen albuminsa. En muista tarkalleen milloin levy saapui toimituksen kautta minulle, mutta kun kuuntelin levyä muutaman kerran ajattelin, ettei sitä voi jättää arvostelematta.

Vuonna 2010 perustettu Kublai Khan on ulosanniltaan äärimmäisen aggressiivinen ja vakuuttava. Vokalisti Matt Honeycuttin murinat ja örinät ovat yllättävänkin monipuoliset, mikä takaa sen, että hänen räyhäämistään jaksaa kuunnella. Kitaristi Nolan Ashley ja basisti Eric English soittavat niin sähäköitä kuin raskaasti groovaavia riffejä, joten soundi on sen puolesta vaihteleva. Rumpali Isaac Lambin mielipuolinen rumputyöskentely ansaitsee myös kiitoksensa.

Kokonaisuutena ”Nomad” on kovatasoinen albumi, josta ei nouse yhtään kappaletta ylitse muiden, mutta vastaavasti yksikään ei ole heikko lenkki. Kuuntelukertojen jälkeen omalla kohdallani parhaiten mieleen jäivät murjova ”The Hammer”, vimmainen ”No Kin” ja kieroja riffejä sisältävä ”Split”. Myös hieman muita rauhallisempi ”River Walker” antoi mainion lisänsä albumiin. Kaiken kaikkiaan ”Nomad” on raivokas, alle puolituntinen rutistus, josta ei löysää löydy. Suosittelen levyä lämpimästi jokaiselle, joka nauttii aggressiivisesta musiikista.

8-/10

Kappalelista:

  1. Antpile
  2. True Fear
  3. The Hammer
  4. 8 Years
  5. Belligerent
  6. No Kin
  7. B.C.
  8. Salt Water
  9. Split
  10. River Walker

Kublai Khan Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentit