Kuin aikamatka glam rockin kulta-ajoille – arviossa L.A. Gunsin ”Cocked And Loaded Live” -livetaltiointi

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 27.7.2021

Vuonna 1983 perustettu L.A. Guns on tehnyt kunnioitettavan pitkän uran glam rockin saralla verrattuna moniin 80-luvun aikalaisiinsa. Yli kymmenen studioalbumia, lukuisia livealbumeja sekä kokoelmalevyjä tähän päivään mennessä julkaissut kalifornialaisyhtye kyllästyi viime vuoden lopussa keikattomuuteen, ja päätti muuttaa asian soittamalla striimatun keikan Las Vegasissa. Kyseinen keikka taltioitiin ”Cocked And Loaded Live” -pitkäsoiton muotoon, joten keikan tunnelmiin voi palata jatkossakin.

Kuten täyspitkän nimestä voi päätellä, pohjautuu livealbumi vuonna 1989 julkaistuun ”Cocked And Loadediin”. Kyseessä on L.A. Gunsin toinen julkaisu, ja se sisältää yhtyeen massiiviset ”Rip And Tear”, ”Ballad Of Jayne” ja ”Never Enough” -hitit. Heinäkuun alussa julkaistulla liveversiolla kuullaan kahta poikkeusta lukuun ottamatta ”Cocked And Loaded” alkuperäisellä kattauksella. Ainoastaan intro ja ”I’m Addicted” ovat jääneet pois, ja niiden tilalle on soitettu ”Speed”, joka istuu hyvin muun levyn virtaan.

Kalenterikuva 2023
Joulukalenteri

Kaaoszinen joulukalenteri 2023 →

”Cocked And Loaded Live” on tunnin mittainen rock-taltiointi, joka antaa energisen kuvan L.A. Gunsista. Se ei tosin ole ihme, sillä kalifornialaisyhtyeelle on varmasti ollut kova into päästä soittamaan yleisölle pitkä tauon jälkeen. Ja aloitusraidan myötä voi myös kuulla, kuinka paikalla ollut yleisö otti L.A. Gunsit vastaan. Kalifornialaisyhtyeen soitto kulki jouhevasti keikan ajan, ja vokalisti Phil Lewis heittäytyi täysin kappaleiden tulkintaan sekä yleisön jututtamiseen.

”Cocked And Loaded Live” on pitkäsoitto, jonka kyllä kuuntelee kerran jos toisenkin, mutta albumi ei välttämättä herätä sen suurempia ajatuksia. L.A. Gunsin lähes 32-vuotiaat kappaleet ovat kuitenkin kestäneet hyvin aikaa, ja onnistuvat välittämään kuulijalle sen, mistä rockissa on kyse.

6/10

Kappalelista:

 1. Slap In The Face
 2. Rip And Tear
 3. Sleazy Come Easy Go
 4. Never Enough
 5. Malaria
 6. Ballad Of Jayne
 7. Magdalaine
 8. Give A Little
 9. Speed
 10. 17 Crash
 11. Showdown (Riot On Sunset)
 12. Wheels Of Fire
 13. I Wanna Be Your Man

L.A. Guns Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat