Kuin leirinuotion loimussa – Swallow The Sun akustisella striimikeikalla

Jyväskyläläislähtöinen, juuri 20-vuotisjuhlavuottaan viettänyt Swallow The Sun soitti toukokuun 7. päivä fanien suureksi iloksi akustisen striimikeikan legendaarisen Sonic Pump Studiosin uumenista. Bändi esiintyi vajaalla miehityksellä, sillä Ruotsissa asuva Juha Raivio oli estynyt tulemasta paikalle.

Keikka oli huippu. Suurin osa kuulluista kappaleista löytyy bändin ”Songs From The North II” -levyltä, mikä ei tullut yllätyksenä. Soundit oli hiottu kuulostamaan viimeisen päälle hyviltä. Puitteet keikalle tarjosi studion kotoisan oloinen ”olohuone”, jonka tunnelma välittyi ruudunkin läpi. Keikan aloittanut ”The Heart Of A White Cold Land” sai kuulijan tuntemaan siltä kuin olisi istunut bändin kanssa leirinuotiolla. Biisit oli valittu ja harjoiteltu selvästi huolella. Bändillä oli jo selvästi ollut iso polte päästä soittamaan. Tunnelma oli bändin kesken letkeä läpi keikan. Välillä saattoi jopa aistia, että katsojat “ruudun toisella puolella” unohtuivat. En itse kaivannut keikan aikana yhtään raskaampaa soundia, vaan pystyin bändin omien kappaleiden myötä maalaamaan itselleni mielikuvaa läpi eri vuodenaikojen. Keikan lopussa kuultiin kaksi coveria, joista Alice In ChainsinYour Decision” ei minusta ollut ihan onnistunein valinta. Jostain syystä se ei vain istunut Mikko Kotamäen äänialaan. Vikana kappaleena kuultu AnathemanForgotten Hopes” oli napakymppi lopetukseksi. Kuulijalle jäi hyvin levollinen olo sekä tarve saada kuulla lisää.

Bändiltä oli keikan lomassa mahdollisuus kysellä chatin kautta kysymyksiä. Ympäri maailmaa keikkaa kuunnelleita faneja kiinnosti, missä kohtaa keikkakalenteri saa täydennystä. Koronasta johtuvan tilanteen vuoksi bändi ei vielä kuitenkaan osannut lupailla livekeikkoja. Veikkauksena oli, että keikkailu alkaa loppuvuodesta tai ensi vuoden alussa. Fanit antoivat striimikeikalle suurta hehkutusta ja toiveissa olikin lisää samankaltaista musisointia. Bändi lupailikin, että livestreemiä olisi tiedossa lisää ”jossakin kohtaa”.

Näistä livestriimikeikoista on tullut oiva keino tyydyttää musiikin ystävien kaipuuta keikoille kuten myös mahdollisuus osoittaa tukea bändeille ja artisteille näinä vaikeina aikoina. Siihen saakka, kunnes klubit ja areenat taas avautuvat, on tärkeintä striimata kappaleita, ostaa bändikamaa ja muistella sen kautta menneitä keikkamuistoja. Ja jakaa musiikin ilosanomaa sosiaalisessa mediassa, eikä antaa koronan nujertaa rakkautta musiikkiin.

Settilista:
1. The Heart of A White Cold Land
2. Firelights
3. Away
4. Pray For The Wind To Come
5. Songs From The North
6. New Moon
7. Autumn Fire
8. Stone Wings
9. Before The Summer Dies
10. Black Earth
11. Your Decision (Alice In Chains -cover)
12. Forgotten Hopes (Anathema-cover)

Kommentoi julkaisua