Kuin nyrkinisku nenään – The Rivetin ”Restless Generation” on raivokas rock ’n’ roll -EP

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 20.5.2018

Lappeenrannan rock-musiikin uutta sukupolvea edustava The Rivet räjäytti tänä keväänä eetteriin vihaisen ”Restless Generation” -EP:n. Vajaa puolituntinen levy sisältää kaikkiaan seitsemän kappaletta, jotka saavat heikkohermoiset vapisemaan ja muissa kapinahengen syttymään.

The Rivetin seitsemänraitainen EP lähtee yllättäen rauhallisesti liikkeelle ”86”-nimisellä introkappaleella. On hieman kliseistä todeta kappaleen olevan ”tyyntä ennen myrskyä”, mutta sitä se tämän EP:n kohdalla todellakin on. ”Crossroads” kääntää nimittäin nupit kaakkoon ja näyttää, ettei tällä levyllä ole tarkoitus ”höntsäillä”. Vokalisti-kitaristi Jukka Pesun hiekkapaperin karkea ääni yhdistettynä The Rivetin groovaavaan soundiin synnyttää irkkupunkin kaltaisia vivahteita. ”Kiss Goodbye” vääntää koneesta entistä enemmän kierroksia irti ja on varsin vakuuttava Pesun aggressiivisen tulkinnan kera. ”Hometown” toimittaa sen sijaan levyllä balladin virkaa. Vokalistin ääni ei taivu niin pehmeäksi kuin voisi toivoa, eikä kappale aivan pysty vakuuttamaan.

EP:n loppupuoli sisältää The Rivetin vihaisempaa ja räjähdysherkempää ulosantia, joka ei jätä kylmäksi: yhtyeen karkeasta ulosannista joko tykkää tai sitten ei. The Rivetin ”Restless Generation” -EP on kaunistelematon, räkäinen sekä äkäinen mutta myös toimiva kokonaisuus, joka etenee itsevarmasti raivokkaan ulosantinsa avulla. ”Restless Generation” on aimo annos aggressiivista ja aitoa rockia, joka pakottaa kuulijat liikkeelle. EP on sopivan mittainen: sen jaksaa kuunnella vaivatta, ja sitä kuunnellessa sieluun syttyy kapinahenki.

7/10

Kappalelista:

  1. 86
  2. Crossroads
  3. Kiss Goodbye
  4. Hometown
  5. Only For This Night
  6. Another
  7. My Generation

The Rivet Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Luetuimmat

Uusimmat