”Kuinka näin pienestä valtiosta voi tulla 80% suosikkibändeistäni?” – haastattelussa Darkglassin ja Neural DSP:n perustaja ja vuoden 2020 helsinkiläinen nuori yrittäjä Douglas Castro

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 7.5.2021

Vuonna 2014 perustettu  Electronics valmistaa pedaaleita, kaappeja ja vahvistimia, jotka ovat lyhyessä ajassa nousseet basistien suosikkilaitteiksi ympäri maailmaa. Darkglassin nimi herättää mielikuvia niin laadukkaasta kompressiosta kuin mureasta säröstäkin. Darkglassin tuotteita käyttävät monet tunnetut basistit yhtyeistä kuten Foo Fighters, Paramore, Karnivool, Cannibal Corpse, Meshuggah, Tesseract, Behemoth ja Slipknot. Suomalaisia käyttäjiä ovat esimerkiksi Von Hertzen Brothersin Jonne Von Hertzen sekä Turisaksen Jesper Anastasiadis. Koko artistilistauksen voit katsoa tästä.

Kolme vuotta myöhemmin perustettiin , joka tekoälyn ja keinotekoisten neuroverkkojen avulla on onnistunut luomaan joitakin parhaimmista digitaalisista mallinnuksista, joita muusikot ovat koskaan käyttäneet. Eri muusikot Animals As Leadersin Tosin Abasista Gojiraan ja Peripheryn Adam ”Nolly” Getgoodista australialaiseen Pliniin ovat tehneet Neural DSP:lle omat mallinnusplugarinsa, ja vielä suurempi joukko tunnettuja muusikoita on tarjonnut omia presettejään. Neural DSP:ta käyttävät edellä mainittujen lisäksi muun muassa MeshuggahEpicaWithin TempationAttilaDevin Townsend ProjectDimmu BorgirAbortedParadise Lost sekä Rivers of Nihil. Kotimaisista bändeistä Neural DSP:ta käyttävät esimerkiksi Wintersun sekä Atlas. Koko artistilistauksen voit katsoa tästä.

Kaaoszinella oli ilo istahtaa alas Darkglassin sekä Neural DSP:n johtaja Douglas Castron sekä Francisco Crespin kanssa juttelemaan molempien yrityksen vaiheista, laitteista sekä tulevaisuuden suunnitelmista.

Luetuimmat

Uusimmat