Kuka voisi olla suurempi rock-jumala kuin Tony Iommi? – kitaristi itse paljastaa henkilökohtaisen rock-sankarinsa

Kirjoittanut Samuel Järvinen - 6.12.2021

Black Sabbathin kitaristi Tony Iommi on arvostettu kitaristi ja rock-ikoni täysin syystä. Heavy metallin pioneerilla itsellään on kuitenkin myös oma rock-jumalansa, jonka Iommi paljasti tuoreessa BBC -kanavan The Rock Show With Johnnie Walker -ohjelman jaksossa.

Iommi nimeää rockyhtye Queenin kitaristi Brian Mayn omaksi rock-sankarikseen.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

”Hänen soundinsa ja tyylinsä kiinnittivät huomioni, kun kuulin ensimmäisen Queen-albumin. Kun kuulin sen albumin, ajattelin, että tämä on todella hyvä bändi. Ja kitaristi on aina kiinnostunut muista kitaristeista, ja hänellä oli tavallaan ainutlaatuinen soundi ja tapa, jolla hän soitti, ja pidin siitä. Se oli viehättävää. Hänessä on tietynlaista luonnetta, jota ei oikeastaan kuullut kenelläkään muulla; hänessä on jotain hyvin omanlaistaan. Kun Brianin soittoa kuulee, kuka tahansa voi tunnistaa hänet”, Iommi kertoo.

Iommi kertoo tutustuneensa Mayn kanssa 70-luvulla.

”Olemme jammailleet muutaman kerran. Hän on tullut lavalle ja soittanut kanssani, ja olemme tehneet joitakin nauhoituksia yhdessä eri ihmisten levyillä. Hän myös soitti soololevylläni [vuoden 2000 ’Iommi’] pari kertaa. Meillä oli kerran jammailusessio. Hän tuli eräisiin treeneihimme, kun harjoittelimme Lontoossa, ja aloimme soittaa bändin kanssa, ja bändi lähti vähitellen pois, ja Brian ja minä jäimme vain soittamaan sinne. Kaikki soittokamat oli jo viety pois, paitsi meidän soittimemme, ja me vaan jatkoimme soittamista”

”Joten meillä on ollut hieno ystävyys vuosien varrella. Hän rakastaa kitaraansa – hänellä on aina kitara mukanaan ja hän soittaa. Ja kun hän tulee luokseni, minulla on aina kitara siellä hänelle, jotta voimme soitella.”