Kun edes upeaääninen vokalisti ei pelasta kokonaisuutta – arviossa Inner Streamin debyyttialbumi ”Stain The Sea”

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 28.8.2021

Inner Streamin esikoisalbumi on kallellaan niin sinfoniseen kuin moderniin metalliin. Yhtyeen ulosannin valokeilassa on upeaääninen Inés Carolina Vera Ortiz, joka saa kappaleissa tuekseen ilotulitemaisesti räjähtelevät tuplabasarit, rouheat riffit sekä kosketinsoitinosuudet.

Kaupallinen yhteistyö

Vinyylien suosio kasvaa kasvamistaan - Backstage Rock Shop tuo myyntiin kiinnostavia harvinaisuuksia ja uudelleenjulkaisuja →

Albumin aloittava ”Massive Drain” on kuin melodioiden manifesti, jonka vanavedessä ”Fair War” jatkaa. Vastaavasti ”Hunt You” on äänimaisemaltaan mahtipontisempi, ja ”Aftermath” taas esittelee Inner Streamin pop metal -puolta. ”Dance With Shades” on pitkäsoiton odotettu, ensimmäinen kevyempi sävellys, jolla Ortizin ääni loistaa myös.

”Stain The Sea” -albumin kappaleet sisältävät yllättävän paljon hienoisia eroja, joiden turvin niistä löytyy tutkittavaa sellaiselle, jota pitkäsoitto erityisesti puhuttelee. Kappaleiden rakenteet ovat kuitenkin häiritsevän samankaltaisia, minkä seurauksena pitkästymiseltä ei voi välttyä. Albumia kuunnellessa en voi olla miettimättä, onko Inner Streamin äänimaailma rakennettu liiaksi Ortizin äänen varaan ja muu jäänyt toisarvoiseksi.

Jäin kaipaamaan pitkäsoitolta edes yhtä, selvästi erottuvaa sävellystä tai käänteentekevää kappaletta. Näin ei kuitenkaan käynyt, vaan ”Stain The Sea” etenee tasaisesti alusta loppuun, sen kummemmin ajatuksia herättämättä. Upeaäänisestä vokalistista huolimatta Inner Streamin debyyttialbumi ei erotu edukseen vaan jää pikemminkin muiden sinfonisia elementtejä ja naisvokaaleja sisältävien yhtyeiden varjoon.

4/10

Kappalelista:

 1. Massive Drain
 2. Fair War
 3. Hunt You
 4. Aftermath
 5. Dance With Shades
 6. Drown Me
 7. If You Dare
 8. Stain The Sea
 9. The Bridge
 10. Last Drink
 11. Real

Inner Stream Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen