Kun hardcore ja äärimetalli kohtaavat – arvioissa Hot Gravesin EP ”Haunted Graves”

Yhdysvaltalainen Hot Graves tarjoilee uudella ”Haunted Graves” -nimisellä EP:llään D-beatin, hardcoren ja äärimetallin epäpyhää liittoa. Kaikuja kuullaan lähinnä thrash metalin ja death metalin suunnilta, mutta mukana on myös black metalista tuttua huttua. Eikä tässä vielä kaikki: lyhärin kylkiäisiksi on lätkäisty tätä ennen vain kasettijulkaisun saanut vuoden 2015 kokopitkä ”Magnificent Death”.

Bändi veivaa musiikkiaan asenteella, ja tämä kantaakin pitkälle. Lisäksi Hot Gravesin ympärillä leijuu sopiva vanhan liiton aura. Vaikka premissit ovat kohdallaan ja materiaalikin on sinänsä maistuvaa rämistelyä, on varsinainen pankin räjäyttäminen vielä kaukana. Materiaali on kuitenkin riittävän hyvää, jotta mielenkiinto säilyy loppuun saakka.

Yhtyeen kehitys näyttää kulkeneen edellä mainitusta ”Magnificent Deathistä” kohti raaempaa linjaa niin sävellysten kuin tuotannon osaltakin. Allekirjoittaneelle vanhempi materiaali toimii hieman uudempaa paremmin, koska materiaali pysyy erilaisista genreyhdistelmistä huolimatta jotenkin paremmin tasapainossa. Mitään sillisalaattia ei uudempikaan materiaali ole, ehkä jopa päinvastoin; ”Haunted Graves” näyttäytyy melkeinpä liian tavanomaisena verrattuna ”Magnificent Deathiin”.

Summa summarum, ”Haunted Graves” on hyvä muttei täydellinen yhdistelmä mukiinmenevää hardcroren ja äärimetallin räimettä, josta on helppo itse kunkin pitää mutta jota on vaikea rakastaa.

7-/10

Kappalelista:

”Haunted Graves”

1. Haunted Graves
2. Sewage Communion
3. Ruination Supremacy
4. Rotted

”Magnificent Death”

5. Witch Hammerspell
6. Perdition Noose
7. Rip Shit
8. Night Hag
9. In the Night
10. Jeweled Teeth
11. Blood ov the Unpure
12. Dead Wizard Mountain
13. Roach Pussy Crucifix
14. Death Promises
15. Rupturestorm
16. Our Calvary (In the Night)

Hot Graves Facebookissa

Kommentoi julkaisua