Kun kaipaat tuttua ja turvallista rockia ilman yllätyksiä – arviossa Last In Linen ”II”-albumi

Yhdysvaltalainen Last In Line saattaa vaikuttaa päällisin puolin ja musiikkinsa suhteen tavanomaiselle rockyhtyeelle, mutta sitä se ei ole. Yhtyeen on perustanut kolme Dion alkuperäistä jäsentä: Vivian Campbell, Jimmy Bain ja Vinny Appice. Valitettavasti Bain ei enää vaikuta yhtyeessä, sillä hän menehtyi tammikuussa 2016. Sen jälkeen hänen tilalleen astui muun muassa Foreignerissa vaikuttanut Jeff Pilson. Ja kun lauluosuuksista vastaa Andrew Freemanin kaltainen, karkeaääninen solisti, koostuu Last In Linen rivistö ammattitaitoisista muusikoista.

”II”-albumi on nimensä mukaisesti yhtyeen toinen täyspitkä ja seuraa vuonna 2016 julkaistun debyytin jalan jäljissä. Kitaristi Campbellin mukaan uusin julkaisu eroaa kuitenkin edellisestä levystä pitkälti basisti Pilsonin takia. Campbellin mukaan Pilsonin soittotyyli on monimutkaisempi kuin Bainin, ja Pilson on osaltaan vaikuttanut eri lailla musiikin luontiprosessiin. Omiin korviini Last In Linen albumi kuulostaa aika varman päälle pelatulta rockilta, mutta löytyy levyltä myös ne kirkkaimmat hetkensä. Esimerkkeinä ”Year Of The Gun” ja ”Electrified” ilahduttavat suhteellisen päälle käyvällä ulosannillaan.  ”Sword From The Stonessa” yhtye innostuu irrottelemaan instrumenteillaan kunnon jammailuosuuden.

Last In Linen uusin julkaisu on tyylipuhdasta rockia, joka toimii kuin junan vessa. Mitään maata mullistavaa elämystä albumi ei välttämättä pysty antamaan, mutta siitä huolimatta ”II” on toimiva paketti. Uudella albumillaan Last In Line pyrkii kovasti tuomaan esille omaa persoonallisuuttaan, mutta siitä huolimatta levy jää persoonattoman kuuloiseksi. Levy kuulostaa sille, että se voisi olla osa monen muunkin rockyhtyeen katalogia. Se on sääli, kun ottaa huomioon, millaisista muusikoista Last In Line koostuu. ”II” on mukiin menevä albumi, joka tuskin onnistuu nostamaan yhtyeen nimeä ihmisten huulille.

5/10

Kappalelista:

 1. Intro
 2. Black Out The Sun
 3. Landslide
 4. Gods And Tyrants
 5. Year Of The Gun
 6. Give Up The Ghost
 7. The Unknown
 8. Sword From The Stone
 9. Electrified
 10. Love And War
 11. False Flag
 12. The Light

Last In Line Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua