Kun kyltymätön rock ’n’ rollin jano saa uhraamaan kaiken muun – haastattelussa elämänsä iskussa oleva The Backstabbers

The Backstabbers, kuva: Santtu Särkäs

Lapin aroilta Helsinkiin siirtynyt rock-yhtye The Backstabbers jyräyttää uuden vuoden käyntiin ylihuomenna Tavastialla järjestettävässä Rock ’n’ Roll Epiphany -tapahtumassa. Kaaoszine tavoitti yhtyeen treenikämpiltä ennen vuoden vaihdetta ja kyseli yhtyeen kuulumiset ja ensi vuoden suunnitelmat.

Moro jätkät! Vuosi 2018 alkaa olla paketissa. Millä mielillä vuosi jää mieleenne?

The Backstabbers: Paras vuosi tähän mennessä. Ollaan käyty läpi tänä vuonna ylivoimaisesti parhaat keikat, kovaäänisimmät yleisöt, sekopäisimmät tytöt ja pahimmat krapulat.

Julkaisitte kaksi uutta singleä: ”Borderlinen” hiljattain ja ”(Got No) Controlin” pari kuukautta sitten. Molemmat kappaleet ovat tyylille uskollisesti melkoisia ”turparalleja”. Kappaleissa ei ole juurikaan hölläilty, vaikka jälkimmäinen onkin vähän hitaampi, jos niin teidän kohdalla voi sanoa. Millaisista ajatuksista uudet kappaleet syntyivät tällä kertaa?

The Backstabbers: Samanlaisista kuten aina ennenkin. Elämän vastoinkäymiset, miinuksella oleva tili sekä rock ’n’ rollin pyhä viehätys vievät kovin helposti nuoren miehen mennessään. Näistä aineksista syntyy meidän boogie.

Teillä on myös vuoden ensimmäinen keikka 4. tammikuuta Tavastialla muutaman muun bändin kanssa. Mitä paikalle saapuvat voivat odottaa näkevänsä, kuulevansa ja kokevansa?

The Backstabbers: Sanotaan näin; Jos helvetin kovaääninen, nopea, hikinen, bensankatkuinen, juopottelemaan yllyttävä rock ’n’ roll maistuu, ei ole parempaa paikkaa ihmiselle kuin Tavastia 4.1.2019. Jos ei maistu, kannattaa kiertää kyseinen klubi kaukaa tuona perjantaina. Uutta ”Borderline / (Got No) Control” -vinyylisingleä on saatavilla tuolloin ensimmäistä kertaa. Vedetään parhaat biisit isolla volalla ja muistutetaan ihmisiä siitä mitä on rock ’n’ roll. Sitä kun ei monissa kitarabändeissä tunnu hirveästi olevan tallella.

Jos en muista väärin, niin te taisitte olla Pohjois-Suomesta kotoisin ja jätitte aikananne kaiken taaksenne – tyttöystävät mukaan lukien. Koetteko että joidenkin asioiden uhraaminen musiikin ja bändin eteen kannatti?

The Backstabbers: Kaiken uhraaminen kannattaa aina. Sekuntiakaan ei kaduta. Jokaiset hotellilaskut, murtumat, mustelmat, krapulat, pilkun jälkeen saadut pakit ja bändin keskeiset nyrkkitappelut huoltoasemien pihoilla unohtuu aina, kun intronauha lähtee jälleen soimaan ja on aika ottaa paikka haltuun. Olisihan tässä voinut vaikka jääkiekkoilijaksi tai aivokirurgiksi alkaa, mutta näitä kokemuksia ei rahalla tai opintopisteillä saa.

Uusia sinkkujanne kuunnellessa en voi olla toteamatta, kuin että olette onnistuneet synnyttämään jälleen kaksi väkevää hard rock -rallia, jotka luovat uskoa suomalaisen hard rockin tulevaisuuteen. Mitkä asiat motivoivat The Backstabbersia luomaan äkäistä ja raakaa hard rockia vaikka rock ei ole tällä hetkellä mediaseksikästä?

The Backstabbers: Kyltymätön rock ‘n’ rollin jano. Maailmassa ei ole olemassa mitään parempaa, mitä voi tehdä housut jalassa. Eikä niitä housujakaan tässä tohinassa välttämättä aina muista. Mediaseksikkyys ei juurikaan voisi vähempää kiinnostaa, ainoa seksikkyys mikä tässä hommassa kiinnostaa löytyy sieltä yleisön puolelta.

Vuonna 2017 julkaistu ”Ambassadors Of Action” -EP:n räjäytti takuulla monen kuulijan tärykalvot, omani mukaan lukien. Oletteko aikeissa julkaista seuraavan EP:n vuonna 2019 vai onko odotettavissa peräti täyspitkä?

The Backstabbers: Täyspitkä tehdään heti, kun julkaisija löytyy. Nyt kaikki pukuherrat ja isot sedät korvat hörölle siellä! Katsotaan meneekö Kelan tukihakemukset sekä muut rahan ruinaukset läpi ja päätetään siltä pohjalta milloin tulee seuraava EP.

Millaisia suunnitelmia The Backstabbersilla on ensi vuotta varten? Onko keikkoja jo suunnitteilla tai festarien valtaamista?

The Backstabbers: Keikkoja on tällä hetkellä ensi vuodelle buukattu noin 15, ja lisää on hyvää vauhtia tulossa. Tehdään tämä Tavastia alta pois ja hyökätään sitten toisaalle. 2019 tuo tullessaan entistä enemmän ulkomailla kiertämistä. Aiemmin olemme käyneet vain Venäjällä ja Baltiassa, mutta nyt kuviot ovat tulilla Saksaan, Itävaltaan, Puolaan, Ruotsiin, Tanskaan ja Hollantiin.

Hienoinen loppukevennys tähän haastattelun loppupuolelle: Teettekö uuden vuoden lupauksia ja jos teette, niin miksi?

The Backstabbers: Mitään emme lupaa, koska ei se pidä kuitenkaan paikkaansa. Keskitytään elämään nuoren miehen unelmaa kitarat kädessä ja annetaan tien viedä.

Kiitos ajastanne! Millaisia terveisiä laitatte lukijoille?

The Backstabbers: Tulkaa nyt jumalauta Tavastialle. Kuten keikat on ollut tapana lopettaa; ”Ostakaa levyjä, ostakaa paitoja ja juokaa ittenne humalaan tänä iltana! Kiitos.”

The Backstabbers Facebookissa

Haastatellut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua