Kun Meksiko ja Suomi yhdistivät voimansa – arviossa Ulthiman esikoisalbumi ”Symphony Of The Night”


Ulthiman
juuret löytyvät niin Suomen kuin Meksikon maaperästä. Yhtye sai alkunsa kymmenen vuotta sitten Meksikossa, kun kitaristi Ricardo Escobar ja basisti Antonio Valdes päättivät toteuttaa palavan intonsa metal-musiikkia kohtaan, ja perustivat yhtyeen. Se ei kuitenkaan riittänyt Escobarille ja Valdesille, vaan he halusivat muuttaa metal-musiikin luvattuun maahan, Suomeen. Suomessa kaksikko sai ympärilleen vielä neljä muuta muusikkoa, ja sen myötä alkoi Ulthiman ura.

Ulthiman rivistössä vaikuttaa nykypäivänä kuusi jäsentä, jotka ovat luoneet esikoispitkäsoitolle melodisen death metal -elämyksen. Yhdeksän kappaletta kattava ”Symphony Of The Night” on nimensä mukaisesti kuin yön sinfonia, jossa lyriikat pursuavat synkkiä teemoja ja heittävät raskaat varjot kuulijan päälle. Ulthiman äänimaisemasta on myös löydettävissä sinfoniallisuutta, mikä sopii albumin nimen kanssa yhteen.

”Symphony Of The Night” -albumin kappaleet ovat tahdiltaan hengästyttävän nopeita, vokalisti Tuomas Antila rääkyy vakuuttavasti ja monipuoliset melodiat tuovat jouhevuutta sekä ilmavuutta ilmaisuun. luottaa debyytillään yhteneväiseen äänimaisemaan, minkä johdosta kappaleet eivät eroa radikaalisti toisistaan. Samasta muotista kappaleet eivät kuitenkaan ole, ja Ulthima onnistuu yllättämään kuuntelijan useammankin kerran. Hyviä esimerkkejä ovat ”Belegar” ja ”Eternity”, jotka molemmat sisältävät runsaasti mielenkiintoisia melodioita. Myös pitkäsoiton nimikkokappale erottuu edukseen instrumentaalisilla osuuksilla, jotka tuovat esiin progressiivista soundia.

Ulthiman debyyttialbumi on kompakti kokonaisuus, joka ei jätä toivomisen varaa aggressiivisuutensa, saati melodisuuden suhteen. Yhtye on muovannut kappaleisiin hienoisia eroja, mikä tekee kuuntelusta helppoa ja nostaa esiin Ulthiman repertuaaria: Yhtye on vahvoilla niin melodisissa, sinfoniallisissa kuin progressiivissa sävellyksissä. Kaikkinensa ”Symphony Of The Night” on väkevä esikoisalbumi.

8/10

Kappalelista:

  1. Black Swan
  2. Tears Of Fire
  3. Belegar
  4. Daughter Of Twilight
  5. Beyond The Veil
  6. Eternity
  7. Dancing With Shadows
  8. Ulthima
  9. Symphony Of The Night

Ulthima Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Kommentoi julkaisua