Kun metsä herää eloon: Kaaoszinen ensisoitossa Swansongin uusi ”Awakening”-single musiikkivideon kera

Kirjoittanut Minttu Koskinen - 30.3.2023

Kuopiolainen metalliyhtye Swansong julkaisi tulevalta debyyttialbumiltaan ensimmäisen ”Awakening” -singlen musiikkivideon kera. Yhtyeen kitaristi ja kappaleiden säveltäjä Topi Pitkänen kertoi, että osa tulevan levyn kappaleista on ollut demona valmiina jo toistakin vuotta, kun taas viimeisimpien kappaleiden säveltämisestä on kulunut vain jopa muutama kuukausi.

”Kaikki kuulostaa meiltä, ne on melodista ja tarttuvaa, raskasta meininkiä. On hieno päästä kuulemaan lopulliset soundit masteroinnin jälkeen. Meillä on ollut jo viime kesästä asti kaksi kappaletta täysin valmiina, vuoden vaiheessa saatiin niihin musiikkivideot. Toinen single ilmestyy lähempänä levyn julkaisua, mutta ajatuksena lämmittää se, että saadaan nyt matskua eetteriin.

Bändin laulaja Jemiina on sanoittanut kappaleet ja hän kertoi, että ne syntyivät luonnostaan ilman pakottamista. 

”Topin tekemistä melodioista syntyy aina joku idea tarinalle. Tarinat syntyvät oikeastaan kuin itsestään, kun kuulen melodiat ja riffit. Hyödynnän luontoa, mytologioita, kirjallisuutta, elokuvia, tunteita ja mielikuvitusta. Aiheille ei ole oikeastaan mitään rajoitteita.

Awakening” on saanut vaikutteita suomalaisesta mytologiasta ja metsästä. Entisaikaan metsissä uskottiin asuvan henkiä, menninkäisiä ja peikkoja. Ihmiset pyysivät metsän hengiltä ruokaa ja hyvää onnea. Kappaleessa metsä herää eloon yöllä, ja metsässä voi kuulla myös pelottavia asioita. Tunnelma on maaginen, mutta pelottava.”

Musiikkivideon bändi teki yhteistyössä KarmaMedian Teemu Myöhäsen kanssa. Jemiina kertoi:

”Videon teko sujui hyvin, Teemu Myöhänen on taitava ammattilainen ja moniosaaja. Kuvasimme kaksi videota yhdessä päivässä. Se oli rankka puristus kaikille.”

Koko levyn odotuksesta Jemiina kertoo:

”Olen innoissani levystä ja odotan mielenkiinnolla kuinka se otetaan vastaan. Levylle tulee korkeita ja matalia vokaaleita mitä minulta ei ole ennen kuultu, joten mielenkiinnolla jään odottamaan palautetta! Oma suosikkini, yhtye Shadow Of Intent kuuluu vaikuttajana vokaaleissa myöhemmin tulevissa sinkuissa ja levyllä.

Suosikkibiisiä kysyttäessä Jemiina pohtii.

” Niitä on monta, mutta varmaan levyn ”Frost Of Winter” on suosikkini: eeppisiä kitaroita ja maisemia.”

Heittäydy tuoreen singlen tunnelmaan tästä:

Luetuimmat

Uusimmat