”Kun punk ja black metal yhdistyy…” – arviossa Black Voidin ”Antithesis”

Kirjoittanut Ilona Pakarinen - 7.6.2022

Nihilististä maailmaankuvaa maalaava Black Void on juuri julkaissut tuoreen albuminsa ”Antithesis”. Yhtyeen musiikissa rosoinen punk yhdistyy raastavaan black metaliin. Aggressiosta ahdistavuuteen asti tunnelmoivan yhtyeen riveissä nähdään miehiä mm. White Voidista ja Borknagarista. Lisäksi kappaleiden vokaaleissa vierailee Rotting Christin Sakis Tolis sekä Hoest Taake-yhtyeestä.

Albumin aloitusralli ”Void” vangitsee punkin kapinahenkisyyden heti albumin alkutahdeilla. Kappaleen seassa kuullan jopa laahaavaa tempon vaihtelevuutta. Tämä tuo hyvää kontrastia suoraviivaiseen punk-kapinointiin. Synkkyydellä ja vihalla mässäilevän ”Reject Everythingin” kautta siirrytään ”Death to Morality” -kappaleeseen. Kappale räsähtää korville vallan mainioisti ja on rytmikkään groovaava.

Tenebrism of Lifen” aloitusmelodiat on kuin suoraan Manaaja-elokuvasta revitty. Melodiat takertuvat ihon alle, mutta kappaleen lopetus onnistuu yllättämään rauhoittavalla mongerruksellaan. ”No Right, No Wrong” -kappaleessa vastakkain ovat punkin räävittömyys ja yllättävän popahtava naivismi. ”It’s Not Surgery, It’s a Knife Fight” jytisee vallan komeasti, kertoen vakuuttavaa tarinaa välinpitämättömyydestä. Tästä siirrytään kohtalokkaaseen ”Explode into Nothingness” -kappaleeseen, jonka dramatiikka sekoittuu mielenkiintoisella tavalla suoraviivaisempaan rähinään. Ennen albumin päättävää ”Dadaist Disgust” -kappaletta ”Nihil” haistattaa pitkät ja toimii kuin nyrkki kasvoihin.

Kaikessa synkkyydessään ”Antithesis” on varsin valloittava kokonaisuus. Punkin ja black metalin risteytys on toteutettu yllättävän saumattomasti ja albumi jää kokonaisuutena plussan puolelle.

Kappalelista:

  1. Void
  2. Reject Everything
  3. Death to Morality
  4. Tenebrism of Life
  5. No Right, No Wrong
  6. It’s Not Surgery, It’s a Knife Fight
  7. Explode into Nothingness
  8. Nihil
  9. Dadaist Disgust