Kun rock ei suostu kuolemaan – Monster Truck julistaa rockin sanomaa ”True Rockers” -albumillaan

Kirjoittanut Aleksi Parkkonen - 30.8.2018

Kanadalainen Monster Truck julkaisee syyskuun puolessa välissä kolmannen täysipitkänsä ”True Rockersin”. Ensi vuonna kymmenen vuotta täyttävä rock-yhtye on elämänsä vedossa, ja se välittyy tulevalta levyltä mitä parhaiten.

Albumin ensihetkistä lähtien kuuntelijoille tehdään selväksi, ettei Monster Truck löysäile uudella albumillaan. Aloituskappale ”True Rocker” on rock-musiikin manifesto, ja sillä kuullaan vierailevana artistina Dee Snideria, mikä on ollut mainio lisä kanadalaisyhtyeen rivistöihin. ”Thunderstruck” kiihdyttää vauhtia entisestään ja toisin kuin voisi luulla, kappaleessa ei ole mitään yhtäläisyyttä AC/DC:n hittikappaleen kanssa.

Kun levyn alussa on haettu vauhtia suoraviivaisesta rockista, ”Devil Don’t Caren” myötä siirrytään bluesin puolelle. Tunnelma on hieman sankempaa, ja huuliharppu tuo piristävän lisänsä kappaleeseen. ”Young City Heartissa” siirrytään ison kaupungin yöelämän sykkeeseen ja nautitaan nuoruuden vapaudesta. Kappaleesta huokuu hienoisesti melankoliaa mutta ei niin paljon kun seuraavana tulevasta ”Undonesta”.

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy

Albumin loppupuolta kohti vauhti ei hidastu vaan Monster Truck jatkaa energisellä annilla. Poikkeuksena on tosin päätöskappale ”The Howlin’”, jossa tempoa on hidastettu ja tunnelmoinnille on tehty enemmän tilaa. ”The Howlin’” on vaikeroivan oloinen, blues-vivahteinen kappale, johon tämä energinen rock-levy on hyvä päättää.

”True Rockers” on tasaisen hyvä albumi, joka ei tuota pettymystä rock-musiikin ystäville. Vaikka levyn alkupuolella on aavistuksen enemmän toisistaan poikkeavia kappaleita, ei albumin loppupuolikaan töki. Kokonaisuudessaan levy on miellyttävä ja sulava kuuntelukokemus, josta on vaikea löytää mitään kritisoitavaa. Monster Truckin uusi levy on helposti kuunneltava, ja siltä välittyy aito musiikin soittamisen ilo. Varmaan sen takia ”True Rockersia” onkin pirun mukava kuunnella kerta toisensa jälkeen.

8/10

Kappalelista:

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeenMainos päättyy
 1. True Rocker
 2. Thunderstruck
 3. Evolution
 4. Devil Don’t Care
 5. Being Cool Is Over
 6. Young City Heart
 7. Undone
 8. In My Own World
 9. Denim Danger
 10. Hurricane
 11. The Howlin’

Monster Truck Facebookissa

Kirjoittanut: Aleksi Parkkonen

Artikkeli jatkuu mainoksen jälkeen
Mainos päättyy