Kun tavukin on saarna: Sysi & Savi julkaisi uuden kappaleen

19. toukokuuta on päivä joka on jäänyt historiaan monen tärkeän asian johdosta: niin Pol Pot, Ho Tši Minh, Joey Ramone kuin Pete Townshendkin juhlivat syntymäpäiviään, Star Wars Pimeän Uhka sai maailmanensi-iltansa ja Turpaan ruutitehdas räjähti Kouvolassa. Nämä kaikki merkkipäivät ja maailmanhistoriaa mullistaneet tapahtumat kuitenkin kalpenevat armon vuonna 2017, kun loimaalainen rock-kvartetti Sysi & Savi julkaisee uuden digisinkun ”Kun tavukin on saarna”.

Kappale jatkaa samoilla linjoilla viime vuonna ilmestyneen loistavia arvosteluja keränneen Painajaisen käsikirjoittaja -EP:n kanssa: taltiointipaikkana toimi helsinkiläinen East Sound Studio Sammy Aaltosen häärätessä äänittäjänä ja miksaajana Mika Jussilan masteroidessa tuotoksen Finnvox-studioilla. Vain yksi asia on muuttunut: vuoden 2016 loppuun asti akustisempana soinut basso on saanut iskun salamasta ja muuttanut asentoaan pystystä vaakaan soundin kipakkuuden tai raivon tästä kuitenkaan häiriintymättä.

Biisin kynäilleen Temes Tuomisen levylautasella on viime aikoina pyörinyt aikaisemman rockabillyn seurana niin perinteinen aussirock, Alice In Chains kuin Danny Elfmanin elokuvasävellyksetkin. Melkoinen keitos jonka kieroutuneiden osiensa summasta on koottu palaset joista muodostuu Kun tavukin on saarna.

”Älä istu paskanpuhujien pöydässä”, summaa Tuominen uuden kappaleen atmosfäärin.

Vuonna 2013 perustettu Sysi & Savi on jo ehtinyt vakiinnuttaa kuulijakuntaansa ahkeralla keikkailulla jota on tarkoitus jatkaa kesän ja syksyn aikana. Suomen suven ollessa kukkeimmillaan on yhtyeen aikomuksena myös kuvata video tuoreen sinkun kylkiäisiksi, kun taas syysmyrskyjen saapuessa ja juomalasien sisällön muuttuessa raikkaista huurteisista hämyisiin viskikyyneliin palaa Sysi & Savi takaisin sulkakyniensä äärelle tehtailemaan jatkoa vereksimmälle tuotokselleen.

Sysi & Savi:
Pete Horn – Rummut
Toni Tyyri – Basso
Jaylon Ojala – Kitara, taustalaulu
Temes Tuominen – Kitara, laulu

Kommentoi julkaisua